Hlavní obsah

Nový je v Rakousku jako jediný na postupové pozici

Po prvním kole turnaje v rakouském Ebreichsdorfu, který je součástí první fáze kvalifikační školy European Tour, je nejlepším z osmi Čechů Marek Nový. S dvěma ranami pod par mu patří dělené patnácté místo a jako jediný je tak na pozici, která zaručuje postup do druhé fáze Q-school. Tam totiž zamíří jen hráči umístění do 22. místa.

Foto: Volvo World Match Play Championship 2013

Golf. Ilustrační foto

Článek

Nový na tom mohl být ještě lépe, po deseti jamkách měl totiž na kontě čtyři birdie. Pak ale přišly jamky číslo jedenáct a dvanáct, z nichž odešel s bogey. Zbytek kola už došel v paru. "Bylo to super rozjeté, ale dvě bogey uprostřed mě přibrzdila. Na začátek dobrý," okomentoval první kolo Nový na Facebooku.

Pod par se v úterý dostali ještě Stanislav Matuš a Martin Příhoda, kteří s jednou ranou pod normu hřiště dělí pětadvacátou příčku. Matuš přitom prožil poměrně divoké kolo, když nasbíral šest birdie, dvě bogey a jedno triple bogey na tříparové čtrnáctce. Příhoda měl o něco klidnější kolo se třemi birdie a dvěma bogey.

Ondřej Lieser, který loni jako jediný Čech prošel do finálové fáze kvalifikační školy a v rakouském Ebreichsdorfu vyrovnal rekord hřiště s 64 ranami, šel v úterý v paru a dělí 34. místo.

Když to jde, zahraje každý

"Označil bych to za vítězství morálky. Na první devítce jsem sedmi různými způsoby zachránil či vybojoval par. Na osmičce chip do 20 centimetrů a devítka? Druhá rána do autu, pak ze 180 metrů příhra na dva metry k fangli a zachráněné bogey. Druhá devítka byl podobný příběh. Ale jak se říká: Když to jde, zahraje každý, frajeřina je uhrát něco, když to nejde," uvedl Lieser na svém facebookovém profilu.

Zbylí Češi už jsou daleko od pozic umožňujících myslet na proniknutí do druhé fáze. Petr Nič a Ladislav Ťupa zahráli čtyři rány nad par a jsou až v osmé desítce, Filip Mrůzek a amatér Daniel Suchan zapsali dokonce jedenáct úderů nad normu a jsou až na samotném dnu leaderboardu.

Další turnaj první fáze se hraje ve skotském Kelsu, kde ale nenastoupili žádní čeští hráči. Ve Skotsku startují především Ostrované a Američané.

Reklama