Hlavní obsah

Lieser s Matušem drží v Rakousku postupové pozice

Po třech kolech turnaje v rakouském Ebreichsdorfu, který je součástí první fáze kvalifikační školy European Tour, si nejlépe z osmi českých vyslanců vede Ondřej Lieser. Ve čtvrtek zahrál jednu ránu pod par, celkem je na sedmi úderech pod normu a dělí třináctou pozici. Na postupovém místě je ještě Stanislav Matuš, který obešel třetí kolo s třemi ranami pod par, celkově už umazal šest ran a dělí osmnáctou příčku.

Článek

Lieser poprvé skóroval na čtvrté jamce, na devítce pak pro změnu ránu ztratil. Znovu ji získal na jedenáctce, kde si ve středu připsal eagle, aby na dalším pětiparu, patnáctce, zapsal bogey. Díky birdie na sedmnáctce ovšem přece jen stlačil skóre pod normu hřiště.

Matuš odstartoval skvěle, hned na jedničce si zapsal birdie. Další dvě přidal na devítce a jedenáctce, chybu na dvanáctce pak vyvážil čtvrtým birdie dne na patnáctce. To je jamka, která mu v Ebreichsdorfu sedí, skóroval tam v každém ze tří kol.

Další Češi jsou zatím mimo postupové pozice – do druhé fáze jdou hráči z prvních 22. pozic. Marek Nový je nyní dělený devětatřicátý s dvěma ranami pod par a v posledním kole bude muset výrazně zabrat, aby ještě měl šanci zajistit si postup.

Ostatní z tuzemských hráčů neprošli cutem. Martin Příhoda nasbíral během tří kol tři rány nad par a dělí 56. místo, Petr Nič má sedm nad par a dělí 72. pozici, Ladislav Ťupa devět ran nad par a je dělený osmasedmdesátý, Filip Mrůzek nastřádal třináct úderů nad par a načíná devátou desítku a konečně amatér Daniel Suchan s plus dvaceti dělí 89. pozici.

Reklama

Související témata: