Hlavní obsah

V Illinois vede Snedeker, Woods ztrácí jen tři rány

Američan Brandt Snedeker, obhájce celkového vítězství ve FedExCupu, se výrazně připomněl během prvního kola předposledního turnaje letošního play off. Momentálně devátý hráč celkového pořadí zahrál v Illinois ve čtvrtek sedm birdie v řadě, díky nim obešel hřiště Conway Farms za 63 (-8) a má ránu náskok na Zacha Johnsona.

Foto: Jim Young, Reuters

Americký golfista Brandt Snedeker na turnaji BMW Championship.

Článek

"Když se dostanete do podobné situace, tak se těšíte na každou další jamku, protože víte, že se stane něco dobrého. Všechno v tu chvíli jde vaším směrem," řekl po prvním kole BMW Championship Snedeker, který začínal na druhé devítce.

Na koně se dostal na třinácté jamce a sesedl z něho až na dvojce, když byl v tu chvíli díky sedmi berdíkům v řadě na skóre -7. Fanoušci si v tu chvíli šeptali o možné 59, ale že ta nepadne, bylo jasné po chvíli. Snedekerův birdiestroj se totiž zasekl a ve zbytku kola už zapsal jen jedno birdie.

Až tak vadit mu to ale nemuselo. Na první místo o ránu před Zachem Johnsonem to stačilo a čtveřice hráčů na děleném třetím místě na něho ztrácí už rány tři. Konkrétně se jedná o Jihoafričana Charla Schwartzela a trojici Kevin Streelman, Steve Stricker a Tiger Woods z USA.

Woods vyloženě nadšený nebyl

"Abych se přiznal, tak nejsem vyloženě nadšený. Hrál jsem totiž opravdu dobře, ale nedokázal jsem z toho tolik vytěžit. Minul jsem tři krátké putty a na všech třech pětiparech zahrál par. To není až tak dobré," litoval promarněných šancí první hráč světa Woods.

Ten se ale dokázal jako jeden z nejlepších vypořádat s premiérou hřiště na PGA Tour. Jaké Conway Farms je? "Je zde dobrý mix opravdu těžkých jamek s těmi, které po birdie doslova volají. Proto jsou výsledky tak rozdílné," řekl na adresu hřiště Phil Mickelson.

Šampión letošního British Open věděl, o čem mluví. Do klubovny sice donesl výsledek -1, ale potřeboval k němu čtyři birdie. Zahrál totiž také tři bogey. Stále ale ještě dopadl dobře, na rozdíl od hvězdných mladíků, kterými jsou Rickie Fowler a Rory McIlroy.

Fowler do své skórkarty zapsal dokonce dvě double bogey a dohrál za +6. McIlroy se musel spokojit s výsledkem ještě o ránu horším, když kromě jednoho double bogey zapsal také triple bogey na jedničce. Pokud oba nezaberou, bude velké finále TOUR Championship bez nich.

Reklama