Hlavní obsah

To bylo Waterloo! V kvalifikaci uspěl jen Lieser

Nepovedený turnaj v rakouském Ebreichsdorfu mají za sebou čeští golfisté. Podnik, který je součástí kvalifikačního maratónu s cílovou stanicí v European Tour, zvládl jen Ondřej Lieser. S osmi ranami pod par skončil dělený třináctý a pohlídal si postup do druhé fáze Q-school nejprestižnější evropské série. Naopak Stanislav Matuš a Marek Nový svou šanci propásli.

Foto: Facebook

Golfista Ondřej Lieser.

Článek

Lieser v pátek uhájil třináctou pozici, když zahrál stejně jako o den dříve ránu pod par. Klíčové pro celkový výsledek bylo středeční kolo, kdy nasázel šest ran pod par i díky eaglu na jedenáctce. Na této jamce skóroval i v následujících dvou dnech, v pátek ještě přidal birdie na osmičce a třináctce, dvě rány zase nabral na šestce a osmnáctce. Ale ani bogey na závěr mu postup nesebralo.

Do další fáze kvalifikační školy European Tour postupovali z Ebreichsdorfu hráči na prvních dvaadvaceti místech, to se bohužel netýkalo dalších dvou Čechů, kteří prošli čtvrtečním cutem do závěrečného kola. Blízko k postupu měl přitom Matuš, jenže páteční par byl málo a hráči z Čeladné chyběla jediná rána na dělenou devatenáctou příčku v bezpečné zóně. Namísto toho skončil dělený čtyřiadvacátý.

Novému se v pátek vůbec nedařilo, se třemi ranami nad par se propadl o čtrnáct příček na 53. místo, odkud měl k postupu daleko. Kolo začínal se skóre -2, ale po dvou triple bogey nemohl myslet na vylepšení své pozice. "A je po sezóně," okomentoval to Nový vzápětí po dohrání kola na svém facebookovém profilu.

To platí i pro další Čechy, kteří zůstali už ve čtvrtek za hranicí cutu – týká se to Martina Příhody, Petra Niče, Ladislava Ťupy, Filipa Mrůzka a amatéra Daniela Suchana.

V dalším průběhu první fáze kvalifikační školy se ještě představí v italském Bogognu na konci září Petr Gál.

Reklama

Související témata: