Hlavní obsah

Watney a Donald bojovali, teď mají šanci na 10 miliónů

Jen dva hráči se dokázali na BMW Championship prostřílet do elitní třicítky pořadí FedExCupu, která se představí ve velkém finále TOUR Championship. Nick Watney a Luke Donald. Oba přitom o svém postupu vzhůru rozhodli až ve finálovém kole, které se v Illinois dohrávalo v pondělí. Teď letí do Atlanty a mohou snít o 10 miliónech dolarů.

Foto: Jim Young, Reuters

Americký golfista Nick Watney

Článek

Právě takový šek čeká na celkového šampióna FedExCupu. Ze zmíněné dvojice má na jeho zisk o něco větší šanci Watney, který se díky druhému místu na hřišti Conway Farms posunul z 34. příčky na dvanáctou. A to je pozice, ze které se dá reálně zaútočit na celkové vítězství.

"Byl to můj cíl na startu minulého týdne. Na začátku play off jsem ztrácel hodně, ale věděl jsem, že ve stávajícím formátu mám šanci se rychle posunout," řekl po BMW Championship šťastný Watney, který v pondělí zahrál nejlepší skóre dne šest pod par (64).

I díky tomu v závěru bojoval o celkové vítězství, které mu uteklo o dvě rány. I tak ale mohl být spokojený. "Věděl jsem, že potřebuji dobrý týden. Kluci, kteří byli přede mnou, tam byli z nějakého důvodu. Hráli celý rok dobře. Teď jsem měl ale štěstí já, všechno klaplo."

Donald chtěl skončit do pátého místa

Zatímco Watney měl před BMW Championship na 34. místě relativně velkou šanci proniknout do elitní třicítky, Donald na tom byl mnohem hůře. Patřila mu totiž až 54. pozice a bylo jasné, že nejen že potřebuje zahrát velmi dobře, ale zároveň se nesmí dařit hráčům kolem třicátého místa.

Bývalé světové jedničce nakonec stačilo skončit na děleném čtvrtém místě, což znamenalo klíčový posun na 29. místo v pořadí FedExCupu. "Před turnajem jsem počítal s tím, že pokud skončím mezi nejlepšími pěti, bude mi to stačit."

"Na startu finálového kola jsem věděl, že musím jít hodně pod par, což se mi díky velmi dobré druhé devítce podařilo. Na posledních pár jamkách to ale byly velké nervy," přiznal Donald, který sice má také šanci na desetimilionový jackpot, ale jeho šance jsou velmi malé. V Atlantě potřebuje jak zvítězit, tak krach prozatímních lídrů.

Reklama

Související témata: