Hlavní obsah

Colsaerts se zbavil chřipky a řádí v Itálii

Praha

Minulý týden marodil s chřipkou a místo startu na KLM Open ležel v posteli, ve čtvrtek ovšem uzdravený Nicolas Colsaerts skvěle vstoupil do turnaje Open d´Italia na European Tour. V prvním kole zahrál belgický ranař sedm úderů pod par a spolu s Němcem Maximilianem Kiefferem a Argentincem Ricardem Gonzalezem dělí průběžné vedení.

Článek

"Nic se nevyrovná tomu, když jste doma a stará se o vás máma," usmál se Colsaerts. "Seděl jsem doma na gauči, koukal na golf z Nizozemska a byl fakt šťastný, že se mě o máma stará. Bylo to pro mě to nejlepší možné místo," doplnil.

Evidentně mu taková péče prospěla. Na úvod italského turnaje zahrál sice bogey na desítce, své první jamce dne, ale pak zahrál hned šest birdie v řadě. Další přišlo na osmnáctce, čímž Colsaerts zkompletoval skvělou první devítku. "Když nepočítám ten začátek, byl to výtečný start do turnaje. Jako bych se na úvodních devíti jamkách vznášel," komentoval to Belgičan.

Spokojený byl i Gonzalez, který po druhém místě na Johnnie Walker Championship v Gleneagles neprošel na třech turnajích v řadě cutem. Tentokrát to ale vypadá na jinou písničku, podobnou té ze Skotska. Argentinec nasázel šest birdie, k tomu přidal eagle a zapsal jediné bogey. "Parádně jsem to dnes trefoval, jen dvě rány z odpaliště jsem minul. Dařilo se mi na fairwayích i greenech, skvěle jsem puttoval. Pak je výsledek 65 ran snadný," řekl Gonzalez.

Třetí do party vedoucích hráčů Kieffer zahrál osm birdie a jediné bogey. Na poslední jamce mohl stlačit skóre ještě o jednu ránu níže, ale neproměnil putt ze sedmi metrů. Kieffer potvrzuje dobrý dojem, který na European Tour zanechal hned ve své premiérové sezoně. Třiadvacetiletý Němec nyní touží vylepšit své 77. místo v The Race to Dubai a probojovat se mezi nejlepších šedesát hráčů, kteří budou mít jistotu účasti na závěrečném turnaji série v Dubaji.

Reklama