Hlavní obsah

Spilková zahrála devět na pětiparu a je na chvostu pořadí

Nepříliš povedené první kolo má za sebou na Lacoste Ladies Open de France česká golfistka Klára Spilková. Ve čtvrtek zahrála na úvod turnaje Ladies European Tour pět ran nad par, což ji odsoudilo k pozici na chvostu průběžného pořadí. Vítr z plachet vzal osmnáctileté profesionálce první pětipar na hřišti – na čtvrté jamce totiž zahrála nelichotivých devět ran.

Foto: Karel Brázdil

Česká golfistka Klára Spilková

Článek

Přestože se z hrozivého čísla oklepala a na dalších třech jamkách zahrála dvě birdie, lepší výsledek už nevykouzlila. Na druhé devítce totiž neskórovala a namísto toho do skórkarty zapsala trojici bogey.

Dojmy z prvního hracího dne ve Francii jsou tak pro jedinou českou vyslankyni na LET hodně rozporuplné a víceméně se jen potvrdila slova Spilkové před samotným startem turnaje. "Zdejší hřiště patří k těm nejtěžším v kalendáři Ladies European Tour," věděla dobře. Ani loni se totiž Spilkové v golfovém klubu Chantaco příliš nedařilo, když ve dvou kolech zapsala 74 a 78 ran a neprošla cutem.

V pátek vyrazí do druhého kola pět minut před půl jednou, jejími kolegyněmi ve flightu budou stejně jako v úvodním kole Američanka Beth Allenová a Angličanka Liz Youngová.

Reklama

Související témata: