Hlavní obsah

Spilková to ve Francii kvůli zdravotním trablům zabalila

Předčasný konec hlásí z Francie Klára Spilková. Dvanáctý turnaj sezóny Ladies European Tour nedohrála, po prvním kole své působení na Lacosta Ladies Open de France ukončila a v pátečním druhém kole se už neobjevila. Francouzský podnik osmnáctileté české hráčce nesedí – loni na něm neprošla cutem.

Foto: Karel Brázdil

Česká golfistka Klára Spilková

Článek

Spilková přijela na hřiště Golf de Chantaco s kompletním rodinným doprovodem a na turnaj se těšila. Jenže náladu jí zkazily blíže neupřesněné zdravotní problémy. Prát se o cut po čtvrtečním výsledku +5 by bylo stejně velice obtížné.

"Poprvé za tři roky na okruhu LET byla Klára nucena odstoupit z turnaje. Nyní se dává zdravotně dohromady a podle toho, jak zdraví dovolí, vrátí se zpět domů," uvedla její asistentka Monika Dvořáková.

V prvním kole se Spilkové vůbec nedařilo, hned na prvním pětiparu na hřišti, jamce číslo čtyři, zahrála devět ran. Komplikace začaly po drajvu do vodní překážky. Spilková sice míč s jistými komplikacemi vyhrála ven, ale bylo to z deště pod okap – přesněji z vody do bahna. Potřebovala další tři rány, aby se z bahenní lázně vysekala na hratelnou plochu.

Zablácená pak pokračovala, na první devítce stáhla dvě rány, jenže druhá devítka už nebyla podle jejích představ – tři bogey ji odsunuly až chvost průběžného pořadí.

Reklama

Související témata: