Hlavní obsah

Američan Woods je pro zkrácení golfové sezóny

Ve zkrácení sezóny vidí Tiger Woods možnost, jak zkvalitnit turnaje. Americký golfista to řekl po vítězství na soutěži Ford Championship v Miami, díky čemuž se po půlroce vrátil do čela světového žebříčku. V Miami hráli čtyři z pěti nejlepších golfistů světa - Woods, Vijaj Singh (Fidži), Phil Mickelson (USA) a Retief Goosen (JAR). Chyběl jen Ernie Els (JAR), který vyhrál turnaj v Dubaji.

Foto: ČTK

Tiger Woods - archivní foto

Článek

"Když se sejdou nejlepší hráči, je to svátek. Přítomnost Woodse vás nutí hrát na doraz. Je to trochu o něčem jiném, než na turnajích, kde tihle borci nestartují," přiznal druhý muž z Miami Američan Mickelson. V minulém roce se těchto nejlepších pět hráčů potkalo jen na osmi akcích, z nichž čtyři byly turnaje 'major'. To straší sponzory, televize a představitele golfových tour. Trpí i diváci.

Jedním z řešení je podle Woodse zkrácení sezóny. "Golfová sezona je dlouhá jedenáct měsíců, žádný jiný sport se nehraje tak dlouho. Kdyby byl golfový kalendář kratší, věřím, že bychom se potkávali častěji, hráli bychom více," vidí přínos v kratší sezóně Woods.

O zkrácení sezony PGA Tour se opravdu bude jednat, ale prezident nejprestižnější tour světa Tom Finchem varuje, že vyhovět hráčům nebude lehké. "Není to tak snadné, musíme se dohodnout se sponzory a s televizními stanicemi. Budeme jednat," slíbil Finchem.

Reklama