Hlavní obsah

Trápení je pryč? Overton vede v Kalifornii po 1. kole

Rozjížděl se pomalu, ale závěr měl pro zbytek startovního pole zdrcující. Jeff Overton v Kalifornii zapomněl na nezdary z uplynulé sezóny a po prvním kole je ve vedení turnaje Frys.com Open, kterým premiérově začíná nový ročník zámořské PGA Tour. Do své skórkarty zapsal výsledek 64 (-7) a vede o ránu před Brianem Harmanem.

Článek

Po sedmi jamkách byl přitom Overton v paru, když ani jednou nezaváhal, ale ani nezaskóroval. Pak se ale rozehrál k parádnímu výkonu a ve zbytku čistého kola předvedl pět birdie a jeden eagle na devítce. Třikrát přitom poslal míček na greenu do jamky z více jak sedmi metrů.

"Dobrý start vám vždycky pomůže. Bylo by báječné v tom pokračovat," pochvaloval si povedené kolo Overton, který za sebou má špatnou sezónu. Během níž se pouze dvakrát umístil v top 10, když na Sony Open na Havaji skončil osmý a na Valero Texas Open dělený sedmý.

Jinak se ale trápil a dokonce nepřidal žádné další umístění v elitní pětadvacítce. Mohly za to mimo jiné ale také problémy s levým zápěstím, které ho v posledních měsících sužovaly.

V tomto týdnu na kalifornském hřišti CordeValle to však vypadá, že problémy mu budou dělat pouze protihráči, ze kterých je nejblíže se ztrátou jedné rány na druhém místě Harman. O další ránu zpět je na třetí příčce Kyle Stanley.

Na děleném čtvrtém místě je pak se skóre -4 šestice hráčů, mezi kterými je také Brooks Koepka, kometa ze stále ještě probíhající sezóny Challenge Tour. Na té vyhrál hned třikrát, což ho posunulo na European Tour a nyní také ke startům na domácí PGA Tour.

Reklama

Související témata: