Hlavní obsah

Henry nasázel ve Vegas 60 ran a vede, v zádech má Romera

J. J. Henry proměnil patnáctimetrový putt do eaglu na poslední jamce čtvrtečního úvodního kola Shriners Hospital for Children Open v Las Vegas, a díky tomu se o jednu ránu dostal do čela turnaje. Zároveň výsledkem 60 ran překonal rekord turnaje a jediná rána mu chyběla k tomu, aby se zařadil do elitního klubu těch, kteří zahráli na PGA Tour 59 úderů.

Foto: Julie Jacobson, ČTK/AP

Golfista J.J. Henry.

Článek

Dvojnásobný vítěz z americké série se přesto mohl doširoka usmívat. „Konečně jsem proměnil nějaké putty. Když to dokážu, daří se mi šplhat pořadím,“ podotkl Henry, který se radoval z nejlepšího kola v kariéře. V Las Vegas však zahrál dobře i Argentinec Andres Romero, který s dvěma eagly přistál na 61 ranách a ztrácí jediný úder. Na 63 ranách se sešli James Driscoll, Jonathan Byrd a Jeff Overton, Webb Simpson byl o další ránu zpět.

Henry začínal na desítce a první birdie si připsal na dvanáctce. Pak přidal sérii tří dalších v řadě na patnáctce až sedmnáctce a tím uzavřel první devítku. Ani na té druhé se ve skórování nezastavil – jedno birdie na dvojce, další tři na čtvrté až šesté jamce a konečně poslední na osmičce. Na závěrečné pětiparové jamce pak skóroval do eaglu.

Dosud nejlepší kolo, které na PGA Tour odehrál, bylo v roce 2006 na Phoenix Open, kde stlačil skóre deset ran pod par na 61. „Zdá se ale, že tento turnaj sedí mnoha hráčům a je potřeba nastřílet nízká skóre. Je přede mnou ještě dlouhá cesta, ale je fajn vkročit takto do turnaje – dá se na tom stavět. K celkovému vítězství bude potřeba zahrát okolo dvaceti a více ran pod par,“ usoudil Henry.

Jeho argentinský soupeř Romero měl díky dvěma eaglům také nejnižší skóre na PGA Tour v kariéře. „Soustředil jsem se na sebe a snažil se hrát co nejlépe každou ránu. A přitom jsem se nedíval na leaderboard a to, jak si vedou ostatní,“ prohlásil Romero.

Rovněž Driscoll zahrál eagle, když přímo z fairwaye deváté jamky poslal míček na místo určení. Overtonův eagle zase přistál hned na jeho první jamce, čtyřparové jedničce o délce 368 metrů. „Nepamatuji si, že bych někdy zahrál eagle hned na první jamce turnaje,“ smál se Overton. „Takže to bylo vážně skvělé.“

Jeden z velkých favoritů turnaje Zach Johnson začal turnaj 69 ranami, obhájce titulu Ryan Moore přinesl do klubovny stejný výsledek. Lídr FedExCupu a vítěz úvodního podniku nové sezony Frys.com Open Jimmy Walker zahrál 71 úderů.

Reklama