Hlavní obsah

Lieser zahrál par, svou pozici vylepšil jen kosmeticky

Český profesionál Ondřej Lieser má za sebou druhé kolo finálové fáze kvalifikační školy European Tour. Tentokrát hrál Tour, které je lehčí z dvojice hřišť na PGA Catalunya. Po nedělních dvou ranách nad par hrál v pondělí par, když na hřišti nasázel tři birdie a stejný počet bogey. V celkových počtech stačí dvě rány nad par na prozatímní dělenou 109. příčku.

Foto: Facebook

Golfista Ondřej Lieser.

Článek

Lieser měl po pondělních pěti jamkách dvě rány navíc, když na čtyřce a pětce zahrál bogey. Ránu sice umazal na pětiparové sedmičce, jenže na osmičce znovu chyboval. Naštěstí se rychle oklepal a na následujících dvou jamkách zabral – nejdříve skóroval na čtyřparové devítce a druhou devítku začal dalším birdie na pětiparové desítce.

Český hráč potřeboval další birdie, ta ale nepřicházela. Druhá devítka byla o poznání klidnější než ta první, Lieser šel od jedenáctky až do klubovny v paru. A to je zatím málo – posunul se sice o čtrnáct příček výše, ale potřeboval by výsledek začínající šestkou, aby mohl pomýšlet na vyšší příčky.

"Hra je celkem slušná ale pořád to nějak není ono s těmi putty," hodnotil druhý den na Facebooku Ondřej Lieser. "Byl tam i trojputt, nespadnul tam snad žádný záchranný putt ze čtyř či pěti metrů, jak jsem byl dřív zvyklý, ale naštěstí aspoň funguje vše ostatní. Cut je pořád na dostřel, v úterý se uvidí," doplnil a zamířil na driving a trénink puttů.

Celému pelotonu 155 hráčů, kteří se perou o karty na European Tour, zatím vévodí Američan John Hahn, který zahrál v obou dnech 66 ran. V pondělí byl jeho výsledek o to cennější, že ho dosáhl na těžším Stadium Course. S celkovými deseti ranami pod par vede Hahn o dvě rány před Švédem Jensem Dantorpem, další ránu zpět je pak hned pětice hráčů.

Francouz Edouard Espana, který se v neděli uvedl na Tour Course vynikajícím skóre 62, neudržel vysoko posazenou laťku a na Stadium Course zahrál dvě rány nad par. S celkovými šesti ranami pod par mu ale i tak patří dělená osmá příčka a má velkou šanci se probít mezi šťastlivce, kteří si příští rok zahrají nejprestižnější okruh na starém kontinentu.

Reklama

Související témata: