Hlavní obsah

Golfisté budou hrát turnaj na Filipínách pro oběti tajfunu

Manila

Golfisté odehrají tento týden na Filipínách, jejichž jižní část zdevastoval tajfun Haiyan, naplánovaný turnaj asijské tour. Pořadatelé i hráči chtějí podnik, který je dotován částkou 750.000 dolarů, využít k získání finančních prostředků pro organizace pomáhající postiženým lidem.

Foto: Volvo World Match Play Championship 2013

Golf. Ilustrační foto

Článek

"Cítíme s lidmi zasaženými touto katastrofou a doufáme, že uspořádáním turnaje a podporou humanitárních programů nějak pomůžeme," řekl výkonný ředitele asijské tour Mike Kerr. Zelenou turnaj dostal až po konzultaci s místními úřady a zástupci charitativních organizací.

Představitelé golfové tour i sponzoři premiérového ročníku turnaje Resorts World Manila Masters už přislíbili finanční příspěvky pro filipínský Červený kříž. Místní úřady zatím potvrdili téměř 1800 obětí, stovky tisíc lidí zůstaly bez přístřeší, bez jídla a bez pitné vody

Filipínský golfista Frankie Minoza vzkázal, že se bude snažit turnaj vyhrát, aby vydělal peníze, které by pak mohl věnovat na pomoc obětem tajfunu. "Filipínci mají velice silná srdce. Jsme zvyklí, že tajfuny bičují naší zemi, ale letos to bylo mimořádné. My to ale překonáme, jsme bojovníci a navzájem si pomáháme," prohlásil.

Reklama

Související témata: