Hlavní obsah

V Mexiku se zase nedohrálo, vedou Karlsson a Stadler

Do čela turnaje OHL Classic at Mayakoba se vyhoupla dvojice Robert Karlsson a Kevin Stadler. Oba mají po pátečním kole dvanáct ran pod par, řada jejich rivalů ale nestihla druhý díl turnaje dokončit, neboť hra byla přerušena pro tmu. Za současného stavu věcí jsou na děleném třetím místě Rory Sabbatini (chybí mu jedna jamka) a Chris Stroud (dohrává tři jamky), kteří jsou tři rány pozadu.

Článek

Parádní výkon předvedl v pátek Karlsson, který musel celých 36 jamek. Čtvrteční úvodní kolo turnaje totiž přerušil déšť. První kolo v ranních hodinách zvládl Švéd za 63 ran, osm pod par, v tom druhém přidal odpoledne 67 úderů. "Dařila se mi hra železy a trefil jsem pár puttů," pochvaloval si Karlsson svůj výkon na hřišti El Camaleon. "Připravil jsem si pár šancí a spoustu z nich využil, to je skvělé."

Stadler hrál 34 jamek a zapsal si kola za 67 a 63 ran. Vydařil se mu především závěr druhého kola, kdy skóroval na pěti z posledních sedmi jamek. Kolo přitom stihl dokončit pouhých 25 minut předtím, než byla hra přerušena.

"Nechtělo se mi znovu vstávat ve čtyři ráno. Je fajn, že se nám v pátek podařilo dohrát obě kola. Díky tomu si mohu před sobotou trochu odpočinout," uvedl Stadler. Podobných šťastlivců ale moc nebylo, jen 29 ze 127 profíků přišlo do klubovny s kompletní skórkartou. Dešťové přeháňky ale změkčily podklad a pro hráče tak bylo jednodušší skórovat, pochvaloval si Stadler. "A navíc ani nefoukalo," doplnil.

Zatím to vypadá, že si to o titul o víkendu rozdá s Karlssonem, který má v úvodu zámořské sezony dobrou fazonu. Minulý týden skončil na The McGladrey Classic, kde hrál na sponzorskou pozvánku, dělený desátý a získal díky tomu místo na turnaji v Mexiku. "Jsem šťastný, že mi to teď vychází," uvedl Švéd a dodal: "Hřiště je i přes tu spoustu vody, kterou muselo absorbovat, ve výtečné kondici."

Reklama

Související témata: