Hlavní obsah

Třetí kolo v Mexiku se nedohrálo. V čele jsou English a Karlsson

Playa del Carmen

Golfisté Harris English a Robert Karlsson dělí po sobotě vedení na deštěm skrápěném turnaji OHL Classic at Mayakoba. Za normálních okolností by měli hráči PGA Tour za sebou již tři kola, ovšem kvůli několika přerušením stihli dokončit pouze dvě. To třetí už v sobotu nedohráli, na hřiště El Camaleon totiž padla tma. English a Karlsson mají patnáct ran pod par a jedenáct jamek k dobru. V neděli hráče čeká další maraton s mnoha jamkami navíc.

Foto: Christian Palma, ČTK/AP

Americký golfista Harris English na turnaji v Mexiku.

Článek

Jejich nejbližšími pronásledovateli jsou Rory Sabbatini a Kevin Stadler, kteří na děleném třetím místě ztrácejí tři rány. Sabbatinimu zbývá dohrát deset jamek, Stadlerovi dvanáct. Hra v Mexiku opět začne v neděli brzy ráno.

English zahrál v přerušovaném druhém kole 62 ran, což je jeho nejlepší skóre v kariéře na PGA Tour. Čtyřiadvacetiletý hráč se díky skvělé rundě dostal do pozice, z níž bude moci útočit na druhý titul – ten první vybojoval v červnu na turnaji FedEx St. Jude Classic.

„V posledních třech týdnech, na posledních dvou turnajích, se mi daří parádně trefovat míč. Nyní jsem k tomu konečně přidal i dobré puttování. Změnil jsem puttery a vrátil se k mému starému putteru Ping, s nímž jsem hrál už na vysoké. Mám s ním spojeno hodně hezkých vzpomínek," podotkl English.

Karlsson odehrál v pátek 36 jamek, zahrál 63 a 67 ran. Ve třetím kole také začal velmi dobře, když skóroval na třetí až páté jamce. „Bylo fajn zahrát hned na úvod pár birdie," usmál se Karlsson. Větší vrásky mu dělalo další ranní vstávání, neboť hráči při brzkých dohrávkách musí z postelí už okolo čtyř hodin,

Týká se to přitom všech profíků, neboť žádný ze 78 hráčů, kteří prošli cutem, kolo nedokončil. Hřiště zkrápí déšť už od středy. Zatímco z narušení programu nejsou profesionálové nadšení, měkčí podklad na El Camaleonu jim pro změnu vyhovuje. Umožňuje jim více útočit. „Je obdivuhodné, že je hřiště stále hratelné," liboval si Karlsson.

Stejný názor má i Alvaro Quiros, který je s dalšími hráči se skóre -11 dělený pátý. „Hřiště je fantastické, když uvážíte, jak moc pršelo. Myslel jsem, že nebudeme schopni dohrát všechna čtyři kola. Ale nejspíše to zvládneme. Měl jsem šanci tu hrát v roce 2008, tehdy tu ale panovaly úplně jiné podmínky," zavzpomínal španělský ranař.

Reklama

Související témata: