Hlavní obsah

Schwartzel už na domácím turnaji v JAR dělí vedení

Ekurhuleni

Charl Schwartzel vstupoval do turnaje South African Open Championship, který se v jihoafrickém Ekurhuleni hraje v rámci European Tour, jako jeden z nejžhavějších favoritů. V pátečním druhém kole začal papírové prognózy přenášet do reality. Vyhoupl se totiž do čela, s dvanácti ranami pod par dělí vedení s Italem Markem Crespim. Ránu na ně ztrácí Dán Morten Madsen.

Foto: Volvo World Match Play Championship 2013

Ilustrační foto.

Článek

Někdejší vítěz Masters zahrál odpoledne pět birdie a k tomu přihodil eagle, což znamenalo výsledek 29 po první devítce. Schwartzel pak ale trochu přibrzdil, když zahrál bogey na desítce a třináctce, to ho ovšem nerozhodilo a na následujících třech jamkách opět skóroval.

V tu chvíli se dostal do čela před Crespiho, který ráno obešel hřiště s pěti ranami pod par za 67 úderů. Jenže ztratil ránu na sedmnáctce a to vyrovnalo účty nejvýše postavených hráčů leaderboardu.

"Byla to jedna z těch devítek, kdy všechno jde tak, jak má. Zahrál jsem pár dobrých přihrávek železy, dostal se do hry. Greeny byly ve fantastickém stavu, parádně mi seděly," ohodnotil Schwartzel první devítku.

Crespi prožívá na jihu Afriky svůj sen. Startuje na svém prvním turnaji European Tour v kariéře, neboť se mu před týdnem podařilo poprvé z jedenácti pokusů projít kvalifikační školou. Pětatřicetiletý hráč zahrál šest birdie a jediné bogey na hřišti Glendower Golf Clubu.

"Netrefil jsem spoustu fairwayí a greenů. Dlouhá hra mi nešla tak, jak bych si přál. Ovšem puttoval a chipoval jsem opravdu výborně," hledal Ital plusy i minusy na svém výkonu.

Reklama