Hlavní obsah

Golfista Manley se blýskl hole in one, mercedes ale nedostal

Melbourne

O plném významu rčení "jednou jsi dole, jednou nahoře" se v sobotu přesvědčil velšský golfista Stuart Manley. Ve třetím kole Světového poháru v Melbourne se totiž na třetí jamce blýskl tzv. hole in one, ale hned tu následující zahrál na jedenáct úderů, tedy sedm přes par.

Foto: Andy Brownbill, ČTK/AP

Velšský golfista Stuart Manley v Melbourne.

Článek

"Čím výš vyletíte, tím tvrdší je pak pád na zem," citovala Manleyho agentura Reuters. "Navíc australští fanoušci jsou nemilosrdní. Vyslechl jsem si pár posměšků a cítil jsem se dost mizerně. Ale to se v golfu prostě občas přihodí," dodal.

Aby toho nebylo málo, tak se čtyřiatřicetiletý Manley musel vyrovnat i se zklamáním, protože chvíli žil v přesvědčení, že díky jamce na jeden úder vyhrál jako odměnu auto. Po hole in one dokonce mercedesu vystavenému u hřiště radostně poklepal na střechu, jenže o chvíli později se dozvěděl, že vůz je ve hře pouze v posledním kole.

"Byl jsem v euforii, lítal jsem v oblacích, protože jsem si myslel, že jsem vyhrál auto," uvedl Manley. "Jenže když jsem si šel pro míček na green, tak mi řekli: Bohužel, teď se vám to nepočítá. A budu upřímný - dost mě to zklamalo," prohlásil.

Manleymu nakonec před nedělním finále patří se ztrátou sedmi úderů osmé místo. V čele je s 204 ranami Australan Jason Day, který na turnaji startuje i přesto, že při nedávném tajfunu na Filipínách mu zemřelo osm příbuzných.

Reklama

Související témata: