Hlavní obsah

Charl Schwartzel už doma vede a jde si pro titul

Je největší hvězdou úvodního turnaje nové sezóny European Tour a zatím svou roli hlavního favorita potvrzuje. Charl Schwartzel, bývalý šampión Masters, je po třetím kole ve vedení turnaje South African Open, když má se skóre -15 ránu náskok na italsko-dánské duo Marco Crespi a Morten Orum Madsen.

Foto: Volvo World Match Play Championship 2013

Ilustrační fotografie.

Článek

Schwartzel začal potvrzovat roli favorita v pátek, kdy se dostal do děleného vedení. Po sobotě, kdy zahrál tři rány pod par (69) je pak už ve vedení pouze on.

"Bylo to trochu nahoru a dolu, ale i tak si myslím, že jsem hrál to, co jsem potřeboval. Vždy vám ale připadá, že jste něco mohli udělat lépe," prohlásil po dohrání třetího kola Jihoafričan, který v sobotu zahrál sice pět birdie, ale také dvě bogey.

Mnohem více ho ale mrzely některé nevyužité šance: "Na 12 a 13 jamce jsem měl dvě šance na birdie, které kdybych využil, tak bych se trochu více odpoutal od zbytku pole. Tak jako tak jsem s 69 spokojený, bylo to dobré kolo."

Absolutně bláznivé kolo prožil jeho krajan Hennie Otto, vítěz turnaje z roku 2011. Hned na dvojce zahrál eagle, ale po triple bogey na devítce byl v polovině kola v paru. Pak ale zahrál sedm birdie na posledních osmi jamkách a díky nejlepšímu výsledku je čtvrtý se ztrátou dvou ran.

Reklama