Hlavní obsah

Schwartzel už v Jižní Africe vede, míří za obhajobou

V sobotním třetím kole turnaje Alfred Dunhill Championship výrazně zapracoval Charl Schwartzel na obhajobě titulu. Loni na jihoafrickém podniku ze série European Tour triumfoval o dvanáct ran, letos to takto o parník nejspíš nebude. Po dalším bezchybném kole v řadě má zatím třináct ran pod par a vede o dvě rány před Angličanem Richardem Finchem.

Článek

"Je to jedno z těch hřišť, kde se cítím opravdu dobře," řekl někdejší vítěz Masters Schwartzel, který v Leopard Creek Country Clubu neztratil ránu od double bogey na desáté jamce úvodního kola. "Doufám, že mě dobré kolo, jako bylo toto, zase zvedne, a že se mi zítra podaří to samé," doplnil.

Finch, který dýchá Schwartzelovi na záda, ztratil po nevydařeném roce 2013 svou kartu na European Tour a nezvládl ji získat v kvalifikační škole. Vítězství v Jižní Africe by mu tak dalo jistotu působení na nejprestižnější evropské sérii. Nebude to ale mít jednoduché, protože našlápnutého Schwartzela, který má zdejší turnaj opravdu hodně rád, bude těžké zastavit.

"Jestli v neděli nastřílí 65 ran, bude hotovo a vymalováno," řekl Finch. "Bude to těžké, vždyť je jedním z nejlepších hráčů na světě," zakončil.

Reklama