Hlavní obsah

McIlroy už zase vítězí! V Austrálii porazil Scotta

V letošním roce se trápil, na poslední chvíli ale Rory McIlroy přece jen jedno vítězství vybojoval. V dramatickém finiši Australian Open v Sydney vyhrál o ránu před Adamem Scottem. Letošní McIlroyovo konto je na triumfy chudé, loni vyhrál po celém světě hned pětkrát, a to včetně majoru PGA Championship.

Foto: Reuters

Golfista Rory McIlroy na turnaji v Sydney.

Článek

McIlroy v závěru roku pookřál a jeho herní zlepšení bylo patrné. Do Austrálie přitom odjížděl s tím, že by rád nějaký titul ukořistil. A povedlo se. Finále začínal čtyři rány za domácím Scottem, ovšem zahrál parádní kolo za 66 ran ozdobené eaglem na pětiparové sedmičce. Navíc zahrál důležité birdie na osmnáctce, zatímco Scott zapisoval bogey. To byly klíčové rány, které ho dotlačily v Austrálii na trůn.

Scott měl našlápnuto k zisku druhého titulu z Australian Open a ke zkompletování hattricku v podobě výher na Australian Masters, PGA a Open v jedné sezoně. Jenže jediného muže, který to dokázal – Robert Allenby v roce 2005 –, nakonec nenapodobil.

McIlroy naproti tomu slaví první turnajové vítězství od loňského finále European Tour – podniku DP World Tour Championship v Dubaji. "Od konce září cítím, že má hra i švih se zlepšují. Cítil jsem, že do sebe konečně všechno začíná zapadat, jak bych si přál. Byl to těžký rok – tvrdě jsem pracoval a na konci celého toho procesu by mohlo být, že znovu začnu vyhrávat turnaje. Je skvělé, že se mi to povedlo," liboval si McIlroy.

McIlroy pak přiznal, že toužil vyhrát ještě před koncem roku. Navíc ho potěšil fakt, že byl schopen zdolat i tak těžkého rivala, jakým je úřadující šampion z Masters. "Adam je fenomenální golfista a skvělý soupeř. Je mi líto, že jsem zničil jeho sen o australském hattricku. I tak ale na sebe může být pyšný," doplnil severoirský profesionál.

Reklama

Související témata: