Hlavní obsah

Bouře zastavily hru v Jižní Africe, vede Donald

Parádní vstup do turnaje Nedbank Golf Challenge v podobě birdie a eaglu na prvních dvou jamkách předvedl v Gary Player Country Clubu v jihoafrickém Sun City Luke Donald. Zkušený Angličan i díky tomu vede pořadí turnaje ze série European Tour, byť se kolo kvůli bouřím nedohrálo. Po jedenácti jamkách má Donald pět ran pod par.

Foto: Kyodo, Reuters

Luke Donald naposledy vyhrál ve Phoenixu.

Článek

Jeho nejbližšími rivaly jsou Jamie Donaldson z Walesu a Dán Thomas Björn – oba mají tři rány pod par. Donaldson však má odehráno dvanáct jamek, Björn jen šest.

"Nemohl jsem si přát na začátek nic lepšího. Birdie a eagle a po dvou jamkách jste najednou tři pod par. Hrál jsem solidní golf a podařilo se mi pár povedených ran, ze kterých jsem těžil. Cítil jsem se dobře a hrál sebevědomě," uvedl Donald. "Hodně mi prospělo vítězství v Japonsku."

Obhájce vítězství na Nedbank Golf Challenge Martin Kaymer je dvě rány pod par, Henrik Stenson začal solidně svou cestu za obhajobou koruny v Race to Dubai a po sedmi jamkách je jeden úder pod normu. První kolo pokračuje v pátek v 7:30 místního času, hned nato od 10:10 je na programu druhé kolo.

Další turnaj European Tour se hraje v Hongkongu, kde je zatím nejlepší Ir David Higgins s šesti ranami pod par, o ránu zpět je Ital Andrea Pavan.

Reklama