Hlavní obsah

Na Havaji vede Zach Johnson, má tři rány náskok

Kapalua

Zach Johnson si během druhého kola Hyundai Tournament of Champions vybudoval na čele leaderboardu náskok tří ran, když nastřádal třináct ran pod par. A to i přesto, že nezahrál jediné birdie na pětiparech, na nichž se dá v Kapalua na Havaji útočit vždy druhou ranou na green. "Jsem teprve v polovině cesty," nenechal se unést euforií po povedeném sobotním vystoupení Johnson.

Foto: MARCO GARCIA, ČTK/AP

Americký golfista Zach Johnson (na snímku) vede turnaj na Havaji.

Článek

Tři rány za ním je jeho jmenovec Dustin, který na prvním turnaji v novém roce obhajuje loňský titul. Spolu s Dustinem Johnsonem se na druhém místě srovnali Matt Kuchar a Jordan Spieth.

Dustin Johnson prošel hřiště Plantation v úplně jiném duchu než Zach. Známý ranař skóroval do birdie na všech pětiparech, což mu pomohlo vybudovat dobrou pozici před posledními dvěma koly turnaje, který vyvrcholí v pondělí.

"Hřiště mi vyhovuje. Mohu útočit na všech pětiparech a je tu pár krátkých jamek, kde je možné drajvovat blízko ke greenu. Takže když budu dobře chipovat a puttovat, mohu tady nastřílet kdykoli velmi dobré skóre," pochvaloval si Dustin Johnson.

Zach Johnson: Dustina se nebojím

Vítěz loňského Masters Adam Scott, jenž se může dostat do čela světového žebříčku, když se mu podaří jeho havajská mise, která zahrnuje i Sony Open příští týden v Honolulu, zahrál sedmdesát ran a je sedm ran za Zachem Johnsonem. Australan proto potřebuje zahrát v neděli nízké skóre, aby měl šanci v pondělí míchat pořadím.

Zach Johnson má naproti tomu šanci na druhé vítězství v řadě, přestože to první na Tigerově turnaji pro zvané World Challenge se nepočítá do oficiálních výsledků. Přesto to byl triumf, který spolu s vítězstvím na Masters 2007 patří k nejhodnotnějším z jeho jedenácti výher v kariéře.

To už je ale pryč, teď chce Zach Johnson oslavit vstup do své jedenácté sezóny na PGA Tour dvanáctou výhrou v kariéře. Má k ní blízko, ale bude se muset popasovat především s ranařem Dustinem. "Hrál jsem s ním už nespočetněkrát. Líbí se mi sledovat ho při drajvování. Hrát s ním ale pro mě není tak odlišné, jako hrát s jinými hráči. Prakticky všichni pálí dál než já... Dustina se proto nebojím," zakončil Zach Johnson.

Reklama

Související témata: