Hlavní obsah

Na Havaji triumfoval Zach Johnson, děkuje wedgím

Prvním vítězem na PGA Tour v roce 2014 se stal Zach Johnson. Ten zvládl nejlépe dramatický závěr finálového kola turnaje šampionů z loňské sezony a s celkovým skóre 273 (-19) skončil o ránu před druhým Jordanem Spiethem. Klíčem k úspěchu 37letého Američana se ukázaly jeho wedge, díky kterým si připsal pět klíčových birdie.

Foto: Marco Garcia, ČTK/AP

Zach Johnson.

Článek

Zach Johnson vedl Hyundai Tournament of Champions už v jeho polovině, ve třetím kole však trochu zaváhal a klesl na čtvrtou příčku. V pondělním finálovém kole byl už však z hráčů na špici opět nejlepší a díky čistému kolu a výsledku 66 (-7) si došel pro titul.

"Dostat míček na fairway a dát tak šanci wedgím, to se dnes ukázalo jako klíčové," přiznal s pohárem v ruce Johnson, který si první birdie dne na druhé jamce připsal po chip inu a na druhé devítce díky čtyřem fantastickým příhrám zaznamenal čtyři birdie v rozmezí pěti jamek.

Na začátku své jedenácté sezony na PGA Tour si tak připsal jedenácté vítězství a navázal tak na triumf z konce minulého roku, kdy ovládl turnaj Tigera Woodse. Ten se jako již tradičně akce pro šampiony zámořského okruhu nezúčastnil, přesto za sebou Zach Johnson nechal velká jména.

Tím už je i Jordan Spieth, kometa loňské sezony. Dvacetiletý golfový talent hned na prvním turnaji v novém roce potvrdil, že jeho loňské výkony a výsledky nebyly náhodné.

"Jsem velmi potěšený závěrem, když jsem zahrál birdie na posledních dvou jamkách," usmíval se druhý Spieth, který si navíc dokázal na poslední jamce vytvořit šanci na eagle. Putt ze 30 metrů však neproměnil a play off se Zachem Johnsonem si nevynutil.

Na děleném třetím místě nakonec skončili Kevin Streelman s Webbem Simpsonem, který bojoval především za svého kedíka, který je v nemocnici se svým nemocným nedávno narozeným synem. Dva velcí favorité Adam Scott s Dustinem Johnsonem obsadili dělenou šestou příčku.

Reklama

Související témata: