Hlavní obsah

Propršené první kolo golfového US Masters vyhrál DiMarco

PRAHA

Američan Chris DiMarco vyhrál první kolo golfového US Masters, jehož program roztáhly prudký déšť a silný vítr v Augustě do dvou dnů. DiMarco zahrál pět úderů pod par hřiště a vede o jednu ránu před prvním hráčem světového žebříčku Vijayem Singhem z Fidži a Britem Lukem Donaldem.

Článek

V dosahu má čelo pořadí i obhájce titulu Phil Mickelson, který předvedl o tři rány horší výkon než DiMarco a dělí se o šesté místo. Americký levák se vloni v Augustě dočkal prvního vítězství na turnaji kategorie major a letos je golfistou s největšími příjmy v sezóně.

Naopak co dohánět má trojnásobný šampion z US Masters Tiger Woods, který dokonce musel jednou lovit míček z vody. Zahrál dva údery nad normu hřiště a dělí se o 33. místo. Šestihodinové čekání na čtvrteční zahájení nesedlo ani obhájci druhého místa Jihoafričanu Erniemu Elsovi, jenž potřeboval k absolvování hřiště ještě o jednu ránu více.

O negativní rekordy turnaje se postaral třiasedmdesátiletý Billy Casper, vítěz soutěže z roku 1970. Na 16. jamce spotřeboval 14 úderů a celkově absolvoval hřiště s parem 72 na 106 ran.

Dohrávky byly na programu před zahájením druhého kola, déšť ale trápil golfisty i dnes, a tak nakonec byla hra kvůli slabé viditelnosti a proudům vody znovu přerušena krátce po zahájení kola.

Výsledky - po 1. kole:
1. DiMarco (USA) 67, 2. Singh (Fidži) a Donald (Brit.) oba 68, 4. Hensby a Appleby (oba Austr.) oba 69, 6. Mickelson a Palmer (oba USA) oba 70.

Reklama