Hlavní obsah

Bae s Kirkem ovládli první kolo na Havaji, vede Korejec

Honolulu

Startovali spolu mezi prvními a společně mohli po prvním kole Sony Open na Havaji také oslavovat. Korejec Sang-Moon Bae a Američan Chris Kirk jsou totiž po úvodních osmnácti jamkách na špici leaderboardu, když Bae vede se skóre 63 (-7) a Kirk na něho ztrácí jedinou ránu. Ve čtvrtek se dařilo také Johnu Dalymu, který je na dělené páté pozici (-4).

Foto: Marco Garcia, ČTK/AP

Americký golfista Chris Kirk během turnaje Sony Open.

Článek

Bae s Kirkem obešli hřiště ve Waialae Country Clubu každý naprosto odlišným způsobem. Zatímco Bae odehrál čisté kolo a zářil především v jeho úvodu, když už po deseti jamkách byl šest ran pod par, Kirk se po úvodním trápení vzchopil v závěru. A druhou devítku zahrál za 29.

"Měl skvělý start. V jednu chvíli byl už čtyři pod a já dvě nad par. Já jsem se ale dokázal chytit na druhé devítce," pochvaloval si Kirk, který zakončil první kolo eaglem na osmnáctce.

To Bae až tak skvělý závěr kola neprožil, ale jemu stačilo už pouze hlídat získaný náskok. Poslední birdie dne si připsal na čtrnáctce a poslední čtyři jamky už došel v paru. Už v prvním kole se tak dostal na skóre, na které potřeboval v minulém týdnu na turnaji šampiónů všechna čtyři kola.

Bae: Podařilo se mi dostat do tempa

V čem hledat rozdíl, když se hraje opět na Havaji? "Myslím, že i v minulém týdnu jsem hrál dobře. Byly tam však velmi těžké greeny. Bylo obtížné číst putty, což se mi nedařilo především u těch zprava doleva. Minul jsem tak hodně puttů."

"Zdejší hřiště je ale mnohem kratší a lépe se čte. Podařilo se mi dostat do tempa," přiznal Bae, který si úvod roku na Havaji skutečně užívá: "Trochu jsem trénoval, ale zároveň jsem si to tu užíval. Byl jsem na pláži, zaplaval si... Mám to tu rád."

Největší favorité na něho po úvodním kole trochu ztrácejí. Adam Scott s Jasonem Dufnerem dělí se skóre -3 dvanáctou příčku, Matt Kuchar se Zachem Johnsonem jsou na tom ještě o ránu a třináct příček hůře. Jordan Spieth došel v paru a je na děleném 65. místě.

Reklama

Související témata: