Hlavní obsah

Luiten zazářil albatrosem, Oosthuizen je v čele

Durban

Louis Oosthuizen v druhém kole turnaje Volvo Golf Championship v jihoafrickém Durbanu potvrdil, že mu hra na domácí půdě vyhovuje. Obhájce titulu zahrál druhý výsledek pod 70 ran, ke čtvrtečnímu skóre 68 přihodil pátečních 69 úderů a se sedmi ranami pod par dělí první příčku spolu s Nizozemcem Joostem Luitenem a Angličanem Tommym Fleetwoodem.

Článek

"Před víkendovými koly si věřím. Potřebuji jen být trochu agresivnější na greenech, zvláště při dlouhých puttech," líčil Jihoafričan. "Nechával jsem je krátké. Ale způsob, jakým jsem dnes trefoval balóny, a skóre, kterého jsem dosáhl, mi vlévá sebedůvěru do žil. Věřím, že v sobotu bych se mohl pokusit o pár dalších birdie," doplnil.

Jediné páteční Oosthuizenovo zaváhání přišlo na osmé jamce, hned na devítce to ale napravil třetím birdie dne a další přidal na desítce.

Hvězdou dne byl ale Luiten, který na pětiparové desítce zaznamenal albatrosa, když míč po jeho druhé ráně zakloktal v jamce. "Můj první albatros," vydechl Nizozemec nadšeně. "Trefil jsem to čtyřkou železem, míč šel rovnou na jamku a přistál tam, kde jsem ho chtěl mít – na začátku greenu, odkud se pak svezl. Byl to parádní pocit. I díky tomu jsem před víkendem ve výborné pozici," uvedl Luiten.

Čtvrté místo zatím patří Francouzi Victoru Dubuissonovi, pátý je Ital Matteo Manassero, za ním pak šestou příčku dělí veterán Darren Clarke ze Severního Irska spolu s Francouzem Raphaelem Jacquelinem. Do elitní desítky se vešli ještě domácí Branden Grace, Angličan Chris Wood a Němec Marcel Siem.

Reklama