Hlavní obsah

Ve Waialae vede Chris Kirk, nováček si plní svůj sen

Sony Open na Havaji míří do finiše a slibuje velké drama. Po třetím kole je ve vedení Chris Kirk, který má se skóre 198 (-12) ránu náskok na nováčka na okruhu PGA Tour Willa Wilcoxe. Ten si tak plní svůj sen a v neděli půjde ve finálovém flightu.

Článek

Wilcox zvládl fantasticky závěr svého kola a díky berdíkům na posledních dvou jamkách se posunul na průběžné dělené druhé místo. Což je pro někoho, kdo ještě před několika měsíci neměl jistou kartu na PGA Tour, senzační zpráva.

Sedmadvacetiletý Američan skončil v money listu Web.com Tour v loňském roce na desátém místě, přestože se "z osobních důvodů" neúčastnil Web.com Tour Finals ani podzimních turnajů.

"Vůbec nevím, co se mi to v tomto týdnu děje. Když jsem prošel cutem, byl to pro mě splněný sen. Hrát takto dobře v sobotu, to je pro mě další splněný sen. A fakt, že mám zítra dobrou šanci na vítězství, to už mi přijde absurdní. Uvidíme," zářil štěstím Wilcox.

Ten se bude muset vyrovnat s těžkými soupeři. V neděli s ním půjde v závěrečném flightu kromě Kirka také Harris English (také -11), dalších čtrnáct hráčů je v rozmezí následujících tří ran. Mezi nimi třeba i Zach Johnson (-9) nebo Jason Dufner (-8).

Reklama

Související témata: