Hlavní obsah

McIlroy se těší na start v poušti. Cítím se skvěle, říká

Už se nemůže dočkat vstupu do nového ročníku European Tour. Rory McIlroy chce letos vymazat z paměti golfových fanoušků vzpomínky na loňskou nepovedenou sezónu, kterou zachránil až na konci roku triumfem v Austrálii. McIlroy toho na sklonku roku stihl více – požádal totiž o ruku svou přítelkyni Carolinu Wozniackou a slyšel "ano". Teď by chtěl podobné výkřiky slyšet od svých fanoušků, první start v letošním roce si naplánoval do Abú Zabí na HSBC Golf Championship.

Foto: Darron Cummings, ČTK/AP

Golfista Rory McIlroy se snoubenkou Caroline Wozniackou.

Článek

McIlroy cítí návrat formy, ostatně kromě vítězství na Australian Open byl dvakrát po sobě v závěru loňského Race to Dubai mezi prvními šesti. A v Abú Zabí se mu tradičně daří, jen jednou při šesti účastech skončil mimo prvních jedenáct hráčů a dvakrát skončil těsně pod vrcholem - v letech 2011 a 2012.

Je proto jednoduché pochopit, proč se 24letý severoirský hráč do Emirátů tak těší. "Cítím, že jsem mnohem lépe připraven na první turnaj sezóny než loni," uvedl.

"Můj švih je mnohem lepší, odvedl jsem na tom koneckonců velký kus práce na sklonku loňského roku. Všechno to vypadá hodně dobře, také jsem v dobré psychické pohodě, v posledních týdnech se mi dařilo i herně a na tom všem mohu stavět. Zkusím to tedy přenést do nové sezóny," doplnil.

Bývalá světová jednička věří, že Abú Zabí je ideálním místem, kde začít nový golfový rok. "Dlouhodobě se mi tady daří, hřiště mi vyhovuje. Měl jsem tu pár šancí vyhrát, ale v těch dobách byl skvělý Martin Kaymer."

"Je to dlouhé hřiště, kde musíte být dobří v drajvech a těžit z toho na pětiparech. Věřím, že právě z toho budu těžit i já. Startovní pole je velmi dobré, je fajn začít rok velkým turnajem," zakončil McIlroy.

Reklama

Související témata: