Hlavní obsah

V Kataru předčil veterány zelenáč Saddier

Po třech kolech turnaje Commercial Bank Qatar Masters sedí na vrcholu leaderboardu španělsko-anglické duo Rafael Cabrera-Bello a Steve Webster. Oba mají před sobotním finále dvanáct ran pod par a vedou o ránu.

Článek

Cabrera-Bello přitom začínal páteční třetí rundu s náskokem dvou úderů a navýšil ho díky birdie na dvojce, jenže na posledních šesti jamkách přišel o dvě rány a zahrál nad par. Naproti tomu Webster začal bídně a po pěti jamkách byl dvě rány nad par, zbylých třináct jamek ale zahrál se skóre čtyři pod a dotáhl se na Španěla.

"Nebylo to příjemné,"komentoval nevydařený úvod kola Webster, který zahájil turnaj albatrosem na své první jamce v turnaji. "Nevím, co se na prvních šesti sedmi jamkách dělo. Na drivingu jsem to trefoval dobře, ale na hřiště jsem si to nepřenesl. Zahrál jsem tolik špatných ran, jako bych snad zkoušel golf poprvé," doplnil.

Cabrera-Bello, který byl minulý týden čtvrtý v Abú Zabí, uvedl, že pátek byl náročnější. "Nedařilo se tak úplně podle představ. Cítím, že jsem nehrál špatně, jen se to nijak nepromítlo do skóre," utrousil.

Nejlepší kolo dne zahrál Francouz Adrien Saddier, až 720. hráč světového pořadí, který obešel hřiště bez jediné chybičky a do klubovny donesl skórkartu se 64 ranami. Na to, že startuje teprve na čtvrtém podniku European Tour v kariéře, je to hodně slušné…

Druhý nejlepší výsledek dne ve větrných podmínkách byl totiž 68 ran. Jednadvacetiletý Saddier, který na evropskou sérii postoupil z kvalifikační školy, se tak rázem vyšvihl o 42 pozic výše a dělí třetí místo spolu s Dánem Thorbjörnem Olesenem a Jihoafričanem Thomasem Aikenem.

"Bylo to parádní kolo. První dvě kola jsem hrál se Stevem Websterem a v dlouhé hře jsme si byli hodně podobní, jen o něco lépe puttoval. Pomyslel jsem si, že kdybych hrál lépe na greenech, mohl jsem zahrát stejné výsledky jako on (Webster zahrál 65 a 69 ran)," uvedl Saddier.

Finále bude ještě napínavé, do čtyř ran od vedení se naskládalo sedmnáct hráčů, včetně dvojnásobného vítěze Paula Lawrieho, který je deset ran pod par, či Sergia Garcíi, který má devět pod.

Reklama