Hlavní obsah

V Torrey Pines vede mladík Spieth, Woods se dál trápí

V úvodních dvou kolech šli na Farmers Insurance Open ve stejném flightu. Z dvojice Tiger Woods, Jordan Spieth měl být pro fanoušky jasně vetší atrakcí první hráč světa, to se však v pátečním druhém kole změnilo. Spieth totiž na North Course v Torrey Pines zahrál 63 (-9) a dostal se do vedení. Woods se naopak trápil a jen tak tak prošel cutem.

Foto: golf,spieth, Reuters

Jordan Spieth během golfového turnaje Farmers Insurance Open.

Článek

Woods prožil ve čtvrtek nejhorší vstup do turnaje konaného v Torrey Pines v kariéře, když vůbec poprvé nepokořil par. Na těžším ze dvou hřišť (South) došel pouze v paru a doufal, že v pátek na lehčím hřišti zabojuje a přiblíží se popředí leaderboardu.

To se však nestalo, Woods během celého dne zahrál pouhé dva berdíky, k tomu jedno bogey a s průběžným výsledkem -1 ztrácí na Spietha z děleného 50. místa před víkendem devět ran.

„Ten kluk má velký talent. Trefuje to hodně daleko a je fenomenální s putterem v ruce. Dnes proměnil opravdu hodně puttů ze vzdálenosti od tří do šesti metrů, což není na už hodně pošlapaných greenech lehké," vysekl Woods poklonu svému možnému nástupci.

Spieth skutečně začíná stále více budit pozornost. Dnes už dvacetiletý Texasan neměl před loňskou sezónou ani kartu na PGA Tour, přesto hrál tak skvěle, že si ji svými výsledky získal a nakonec přišlo i premiérové vítězství na John Deere Classic.

Plní konto a zvedá si sebevědomí

Letos už má na svém kontě druhé místo z turnaje šampiónů, v loňském roce skončil druhý třeba na závěrečném turnaji sezóny Tour Championship nebo na Wyndham Championship, kde podlehl až v play off Patricku Reedovi.

Od ledna loňského roku si už na odměnách vydělal přes 4,5 miliónu dolarů...

„Kdykoliv můžete zahrát pod 66 nebo 65 a hrajete tak dobře, že se o skóre nemusíte starat, je to hodně speciální," přiznal Spieth po dalším skvělém dni na PGA Tour, během kterého ani jednou nezaváhal a připsal si devět birdie.

„Dokazuji si, že svůj nejlepší golf mohu hrát i na hřištích pro PGA Tour. A pokaždé, když se mi to podaří, získávám více sebevědomí a potvrzuji si, že to mohu dělat stále častěji," dodal americký mladíček, který má skvěle rozehraný další turnaj.

Cink se těší na "mladého kluka"

S průběžným skóre -10 má po polovině turnaje ránu náskok na lídra po kole prvním Stewarta Cinka. Ten hrál v pátek na těžším Jižním hřišti a dokázal se dostat pouze na ránu pod par.

„Těším se na to, jak si zahraji s Jordanem. Nikdy jsem ho neviděl odpálit míček, takže to bude zábavné. Vždycky je vzrušující sledovat mladé kluky, jak hrají," řekl Cink, který je se svou hrou spokojený: „Hraji dobře. Užívám si to a vidím spoustu dobrých věcí."

Letos prošlo cutem (který byl na paru) na Farmers Insurance Open 83 hráčů, a tak po třetím kole bude nastaven cut znovu, tentokrát pro nejlepších 70 hráčů a všechny ties. To už se netýká třeba Rickieho Fowlera, Jimmyho Walkera nebo Brandta Snedekera, kteří cutem neprošli.

Reklama