Hlavní obsah

Na Farmers vede Woodland, hřiště hráče nešetří. Sedminásobný vítěz Woods už je ze hry venku

Hodně těžký den za sebou mají hráči na Farmers Insurance Open. Po třetím kole je v Torrey Pines ve vedení Gary Woodland, který se v sobotu dokázal dostat dvě rány pod par a s celkovým skóre -8 vede o ránu před Jordanem Spiethem a Marcem Leishmanem. Ze hry je naprosto nečekaně Tiger Woods, který neprošel druhým cutem.

Foto: Christopher Hanewinckel, Reuters

Golfista Gary Woodland během Farmers Insurance Open.

Článek

Woods zahrál v sobotu v Torrey Pines, kde během své kariéry celkem sedmkrát zvítězil, své vůbec nejhorší kolo v historii (79) a neprošel druhým cutem. Ten byl nastaven kvůli tomu, že cutem po druhém kole prošlo více jak 78 hráčů.

Trápili se však i ostatní hráči. Po druhém kole vedoucí Spieth došel tři rány nad, stejně tak Nicolas Colsaerts, který byl po druhém kole třetí. Lídr po prvním kole Stewart Cink pak zahrál stejný výsledek jako Woods a klesl už na dělenou 27. příčku.

Dařilo se naopak Woodlandovi, který však mohl mít náskok před finálovým kolem větší než pouhou jednu ránu. Na předposlední sedmnácté jamce však zahrál double bogey. Těžší ze dvou hřišť v Torrey Pines si tak v sobotu trochu smlslo i na něm, přestože jinak hrál skvěle.

Woodlandovy odpaly mají jiné délky

Těžil přitom ze svého dlouhého drajvu, díky kterému si dlouhé a těžké hřiště výrazně zkracoval. „Když se mi podaří zadrajvovat míček do hry, hraji potom trochu jiné hřiště, než ostatní," připustil Woodland, který svůj nejdelší drajv dne poslal do vzdálenosti 331 yardů.

Žasl nad tím také Pat Perez, který došel v paru a na Woodlanda ztrácí z děleného čtvrtého místa dvě rány: „Když hrajete s Garym, který pálí míček o 40 yardů dál než vy, tak to hřiště nevypadá zase až tak těžké. Kam až odpálí je neuvěřitelné."

Jedno z nejvyrovnanějších kol pak v sobotu zahrál Leishman, který si připsal po jednom birdie i bogey a došel v paru. „Pokud příliš řešíte na tomto hřišti bogey, stane se z toho pro vás skutečně dlouhý den. Nemusíte toho pokazit příliš, abyste zde zahráli bogey," všiml si Australan.

Reklama