Hlavní obsah

McIlroy válel v Dubaji, zahrál 63 ran

Dubaj

Parádní výkon si na čtvrteční úvodní kolo turnaje Omega Dubai Desert Classic připravila severoirská hvězda Rory McIlroy. Chlapík, který se loni pral se špatnými výsledky, se odpíchl ode dna už na přelomu roku a nyní potvrzuje, že je v dobrém rozpoložení – v Dubaji uchvátil 63 ranami, díky čemuž vede podnik European Tour o dvě rány před druhým Edoardem Molinarim. Zcela přitom zastínil parťáka ve flightu Tigera Woodse, který zahrál čtyři rány pod par.

Foto: Caren Firouz, Reuters

Rory McIlroy na turnaji v Dubaji.

Článek

"Bylo to dobré," držel emoce pod pokličkou McIlroy. Musel ale být nadmíru spokojený. Aby ne – do skórkarty propasíroval sedm birdie a k tomu jako třešničku na dort ještě eagle. V Emirates Golf Clubu mu vyšlo, na co sáhl. "Povedené kolo, hrál jsem opravdu dobře do greenu, skvěle jsem odpaloval. Myslím, že jsem minul jen pár fairwayí a jediný green. Teď budu něco podobného potřebovat i v příštích třech dnech," doplnil.

Když se ho novináři tázali, nakolik se přiblížil svým nejlepším výkonům, dvojnásobný vítěz majorů odvětil: "Je to už hodně blízko. Tento rok už se mi podařilo pár dobrých kol. Toto bylo ještě lepší než v Abú Zabí, takže se cítím velmi dobře." Samozřejmě, také bychom se v klubovně cítili skvěle s podobnou skórkartou…

Woods začal letošní sezónu výbuchem na Farmers Insurance Open, selhání z minulého týdne chce zahrabat pod písek v poušti u Dubaje. První kolo mu z tohoto pohledu vyšlo – 68 ran je výrazně lepší než 79 úderů, s nimiž se v sobotu loučil s Torrey Pines. Woods si pomohl především na třech pětiparech druhé devítky – na všech totiž skóroval. K tomu zabodoval i na tříparové patnáctce.

"Je to opravdový profík. V průběhu kola se rozehrával a na konci už pálil mnohem lépe," podotkl McIlroy.

A Woodsův komentář? "Bylo to kolo bez výraznějších chyb. Pravděpodobně jsem z něj mohl vytěžit víc, ale cením si toho, že jsem nezahrál špatný putt," uvedla světová jednička.

Reklama

Související témata: