Hlavní obsah

Gallacherova paráda na druhé devítce, přeskočil i McIlroye

Skot Stephen Gallacher je po sobotním třetím kole na nejlepší cestě obhájit titul na Omega Dubai Desert Classic. V sobotu zahrál v Dubaji fantastickou druhou devítku, na níž nasázel sedm birdie, přidal eagle a jedinou jamku zahrál v paru. Právě posledních deset jamek rozhodlo o tom, že sesadil Roryho McIlroye z čela leaderboardu turnaje European Tour a vede před ním o dvě rány.

Foto: Ahmed Jadallah, Reuters

Skotský golfista Stephen Gallacher na turnaji v Dubaji.

Článek

Gallacher pak jen těžko hledal slova. "Abych byl upřímný, opravdu nevím, co se to dělo. Neuvěřitelně se mi dařilo, snažil jsem se jen zahrát tolik birdie, kolik bylo možné," podotkl 39letý zkušený Skot, který se může stát prvním profíkem, který v Dubaji obhájí titul.

McIlroy přiznal, že očekával, že má cestu za druhým vítězstvím na tomto turnaji otevřenou poté, co se těšil z vedení po dvou kolech. Ale v sobotu mu nestačilo 69 ran. "Bylo to v pohodě," poznamenal severoirský hráč, který prý ještě není zcela fit po nevolnostech, jež mu způsobilo jídlo ve čtvrtek v noci.

"Znovu jsem zahrál bogey na jedničce, ale skóroval do birdie na dvojce a zahrál eagle na trojce, takže start byl velmi dobrý. Stephan zahrál fenomenální kolo, ale nemyslím si, že bych hrál špatně. Cokoliv pod 70 je fajn," doplnil McIlroy a liboval si, že je už na druhém turnaji za sebou ve hře o vítězství. „Je super ocitat se zase v těchto pozicích.“

Velmi dobře si opět vedl i Američan Brooks Koepka, kterého znají čeští fanoušci z turnaje Challenge Tour na Kunětické Hoře. Třiadvacetiletý Koepka ztrácel rány v závěru, chyboval na čtrnáctce a patnáctce, kde ztratil po jedné ráně a se 70 údery má dvanáct ran pod par stejně jako Dán Thorbjörn Olesen, s nímž dělí třetí místo.

Světová jednička Tiger Woods zahrála 70 ran a s pěti ranami pod par dělí 37. místo.

Reklama