Hlavní obsah

Tiger Woods prožívá nejhorší start do sezóny

Americký golfista Tiger Woods prožívá vůbec nejhorší start do sezóny, která je pro něj podle mnohých klíčová s ohledem na jeho touhu překonat rekord Jacka Nicklause v počtu vyhraných majorů. Od roku 1997, kdy se stal profesionálem, něco podobného nezažil - v posledních 18 sezónách se v prvních dvou startech alespoň jednou probil do elitní dvacítky. Devětkrát začal rok dokonce vítězstvím. A letos? V Torrey Pines skončil po sobotním druhém cutu a o víkendu v Emirátech dělil 41. příčku. Co se děje?

Foto: Ahmed Jadallah, Reuters

Zklamaný Tiger Woods.

Článek

"Myslím, že Tiger je na tom technicky nejhůře za celou dobu," podotkl pro Daily Mail expert na švih a analytik televizní stanice Sky Sports Ewen Murray.

A to se ještě Woods na posledním turnaji Omega Dubai Desert Classic zvedl v samotném závěru a zahrál šňůru tří birdie v řadě na jamkách číslo šestnáct až osmnáct. "V neděli mi šly drajvy báječně. Hra železy už tak dobrá nebyla, na greenech jsem měl párkrát smůlu, když míč po puttu jen olíznul okraj a uhnul z jamky," líčil Woods.

V neděli už to bylo přece jen o něco lepší představení – Woods trefil devět ze čtrnáctí fairwayí a v regulaci našel i dvanáct greenů. Jenže pak potřeboval 30 puttů. "Dlouhá hra mě frustrovala na minulém turnaji. Teď jsem trefil spoustu dobrých puttů, ale nepadaly mi tam," popisoval příčiny trápení v posledních dvou týdnech.

Woods v pondělí odletěl do Indie, kde se představí vůbec poprvé v kariéře. Díky účasti na korporátní akci společnosti Hero MotoCorp za zavřenými dveřmi v golfovém klubu v Dillí vyinkasuje tučný šek – hovoří se o 2,5 miliónech dolarů, což je podobná suma, jakou mu zaplatili za start v Dubaji.

O dalších Tigerových plánech se toho tradičně moc neví. Podle některých spekulací hodlá vynechat světovou jamkovku v Arizoně a znovu na hřišti se pravděpodobně objeví až na konci února při Honda Classic.

Reklama