Hlavní obsah

Skvělý Bubbův finiš! Watson vyhrál poprvé od Masters 2012

Trvalo to skoro dva roky a 37 podniků PGA Tour, než se mohl Bubba Watson znovu radovat z vítězství na turnaji. V nedělním finále Northern Trust Open v Kalifornii si ale počínal suverénně – zahrál 64 ran a o dvě rány porazil Dustina Johnsona. Hodně se změnilo od posledního Watsonova triumfu. Zatímco na Masters 2012 oblékal sám zelené sako, ve městě andělů Los Angeles měl po svém boku manželku a syna Caleba, kterého adoptoval jen krátce po vyhraném majoru před dvěma lety.

Foto: Reed Saxon, ČTK/AP

Bubba Watson s trofejí pro vítěze Northern Trust Open.

Článek

Watson zahrál posledních 39 jamek bez bogey, finišoval s výsledky 64 a 64 během víkendových kol. Díky tomu získal 500 fedexcupových bodů, které ho posunuly na páté místo pohárového pořadí.

Nebyl to klasický "Bubba golf", hrál skvěle. A nemohl se dočkat, až to oslaví. "Když jsem vyhrál na Masters, nebyli u toho můj syn a žena. Caleba jsme tehdy zrovna adoptovali a nyní mu jsou už dva týdny dva roky. Je to vzrušující. Budeme mít pár fotek s ním, mou ženou a trofejí, to je krásné," poznamenal Watson.

Na druhém místě podruhé za sebou skončil DJ. Před týdnem jej o ránu pokořil Jimmy Walker na AT&T Pebble Beach National Pro-Am, tentokrát mu chyběly dvě rány. "Když o víkendu někdo nastřílí čtrnáct ran pod par, je těžké ho porazit," připustil Johnson.

Watson přitom začínal finálové kolo se ztrátou čtyř ran na průběžně vedoucího Williama McGirta, ale rychle začal ztrátu umazávat. Po šesti jamkách už měl na kontě čtyři birdie, další přidal na osmičce a šel do vedení. Na druhé devítce pak přihodil do skórkarty ještě další dvě birdie, přičemž své snažení korunoval na závěrečné jamce.

Byl to úplně jiný příběh než na Waste Management Phoenix Open, kde si šel pro vítězství, ale dvěma bogey v závěru o něj přišel a skončil ránu za Kevinem Stadlerem. Druhou podobnou příležitost už nehodlal Watson promarnit.

Dalším velkým vítězem je Jason Allred, který zahrál finále bez bogey za 68 ran a dělil třetí místo. Allred se do turnaje dostal díky úspěšné pondělní kvalifikaci a zahrál si na turnaji PGA Tour poprvé od roku 2008, kdy mu ještě karta na zámořskou sérii říkala pane. Takový výsledek byl pro Allreda vůbec nejlepším v kariéře a koneckonců výdělek v podobě 388 600 dolarů byl vyšší než v celých dvou sezonách, které strávil na PGA Tour, dohromady.

Reklama