Hlavní obsah

Šok na světové jamkovce: Fowler poslal Poultera domů

Dove Mountain

O obrovské překvapení v prvním kole světové jamkovky se postaral Rickie Fowler, který vyřadil jednoho z největších favoritů Iana Poultera. Středa pak v Arizoně znamenala konečnou mimo jiné také pro Steva Strickera, Leeho Westwooda, Luka Donalda a Zacha i Dustina Johnsona. Zbylí favorité na Accenture Match Play Championship ze série WGC pokračují, ve čtvrtek se hraje v Dove Mountain druhé kolo.

Foto: Allan Henry, Reuters

Golfista Rickie Fowler.

Článek

Fowler svým vítězstvím nepřekvapil pouze fanoušky, ale i sám sebe. V poslední době se totiž trápí a na třech turnajích v řadě neprošel cutem. Poulter je oproti tomu považován za možná nejlepšího hráče jamkovky na světě. Papírové předpoklady ale tentokrát shořely.

"Kdybych se jako nezaujatý díval na rozlosování, asi bych také vybral Poultera. Věděl jsem, že jsem podle předpokladů měl prohrát, ale i díky tomu jsem neměl co ztratit," přiznal po překvapivém postupu do 2. kola populární americký mladík.

Poulter: Nezasloužil jsem si vyhrát

Ten si vytvořil klíčový náskok v úvodu kola, když už po sedmi jamkách vedl o tři. Poulter se pak snažil s výsledkem něco udělat, ale nikdy se nepřiblížil více jak na rozdíl dvou jamek. "Jsem ze své hry zklamaný a nezasloužil jsem si vyhrát," vzkázal na Twitteru Poulter.

Nedařilo se ani dalším známým Angličanům ve startovním poli, když Lee Westwood nestačil na Američana Harrise Englishe a Luke Donald vypadl s mladičkým Italem Matteem Manasserem. David Lynn pak prohrál s Američanem Brandtem Snedekerem na 20. jamce.

Dál jde ale Justin Rose, stejně jako další dva nejvýše nasazení ve svých skupinách Švéd Henrik Stenson a Rory McIlroy ze Severního Irska. Roli favorita své skupiny naopak nepotvrdil Zach Johnson, který prohrál s Jihoafričanem Richardem Sternem.

Hned pět středečních duelů se nerozhodlo na úvodních 18 jamkách a muselo se pokračovat dál. Největší drama sledovali fanoušci v souboji Španěla Sergia Garcíi s Australanem Marcem Leishmanem. García nejprve na 17. jamce vyrovnal a o svém vítězstvé rozhodl až na 22. jamce.

Reklama

Související témata: