Hlavní obsah

Jamkovku opustili McIlroy i Stenson, Fowler září dál

Druhé kolo se stalo na letošní světové jamkovce konečnou stanicí pro zbývající nejvýše nasazené ve svých skupinách. Poté, co se už v prvním kole pakoval domů Zach Johnson, ho ve čtvrtek následovali Rory McIlroy, Justin Rose a vůbec nejvýše nasazený Henrik Stenson. V turnaji naopak pokračuje Rickie Fowler, který vyřadil dalšího favorita.

Foto: Allan Henry, Reuters

Golfista Rory McIlroy v Arizoně.

Článek

McIlroy nestačil v hodně divokém duelu na Harrise Englishe. Ten vedl po třinácti jamkách o dvě, ale bývalý první hráč světa následně získal tři jamky v řadě a dostal se do těsného vedení. English se však nevzdal, na sedmnáctce srovnal a na první extra jamce rozhodl o svém vítězství.

Ve čtvrtek to byl v Arizoně na oba hráče jiný pohled než v roce 2012 na Honda Classic. Tehdy spolu šli ve finálovém kole v závěrečném flightu, pro vítězství si došel McIlroy a stal se světovou jedničkou. English se naopak při své premiéře v podobné situaci trápil a zahrál 77.

"Nevím, co to se mnou tehdy bylo. Více než na to hrát svůj golf a bojovat o vítězství, jsem se snažil Rorymu nezaclánět," přiznal zpětně English, který ale za ty necelé dva roky golfově dospěl. Vloni získal dva tituly a je jednou z největších amerických nadějí pro budoucnost.

Ve čtvrtek si to na Accenture Match Play ze série WGC potvrdil i McIlroy: "Nedal mi vůbec nic zadarmo. Dneska vyhrál ten, kdo hrál během celého dne vyrovnanější golf."

Ze hry už je také Henrik Stenson, který potvrdil, že nejvýše nasazeným hráčům se na světové jamkovce nedaří. Od roku 2008 nepřešel nikdo z nich přes druhé kolo, Stenson skončil právě v něm na holích Louise Oosthuizena po výsledku 4&3.

Skvěle naopak zatím v Dove Mountain hraje Rickie Fowler. V prvním kole vyřadil Iana Poultera, možná nejlepšího hráče jamkovky na světě, ve druhém kole si pak vyšlápl na Jimmyho Walkera. Hráče v posledních měsících s největší formou ze všech.

Ještě tři jamky před koncem přitom Walker vedl o jamku, nakonec ale stejným rozdílem prohrál. "Svému kedíkovi jsem řekl, že zkusíme zahrát birdie na posledních třech jamkách. To se sice povedlo jen na šestnácté, ale společně s dalšími dobrými putty to stačilo. Hodně mi pomohlo, že jsem se konečně potkal s putterem," usmíval se Fowler, kterého nyní čeká Sergio García.

Zajímavý duel třetího kola slibuje bitva mezi mladíky Jasonem Dayem a Georgem Coetzeem, kteří ve čtvrtek postoupili dva nejdramatičtější souboje. Day až na 22. jamce udolal Billyho Horschela, Coetzee strávil na hřišti s Patrickem Reedem o jamku méně.

Reklama