Hlavní obsah

García předvedl úžasné gesto, pak vypadl z jamkovky

Jedno z největších gentlemanských gest možná v celé historii golfu předvedl v pátek Sergio García. Španěl se na světové jamkovce ve třetím kole rozhodl Rickiemu Fowlerovi darovat pětimetrový putt do paru poté, co podle vlastních slov na předchozí jamce příliš dlouho dropoval. Odměnou mu za to bylo vypadnutí. Prohrál o jamku!

Foto: Allan Henry, Reuters

Španělský golfista Sergio García.

Článek

García na šesté jamce třetího kola Accenture Match Play Championship dropoval. Podle vlastních slov až příliš dlouho, což mohlo hrát roli v tom, že Fowler neproměnil dobrou příležitost na birdie. Jako omluvu zvolil Španěl vypůlení následující jamky. Možná právě kvůli tomu prohrál.

"Rozhodně toho ale nelituji. Myslím, že toto má být hra gentlemanů," okomentoval před novináři své gesto García. "Cítil jsem, že můj drop na šestce trval příliš dlouho. Kdybych byl v jeho pozici, nebavilo by mě tak dlouho čekat na putt do birdie po tak skvělé ráně. Myslím, že to byla jediná možnost, aby se mohl cítit trochu lépe," dodal horkokrevný Španěl.

Ten má v golfovém světě jak spoustu fanoušků, tak ale také těch, kteří ho slušně řečeno příliš nemusí. Třeba i kvůli loňskému lehce rasistickému vyjádření na adresu Tigera Woodse. Nyní ale musel jeho kredit stoupnout u všech, především u Američanů.

Fowlera pak Garcíovo gesto naprosto uzemnilo. "Vůbec mi nedocházelo, co mi v tu chvíli nabízí. Trvalo mi asi minutu, než jsem si to všechno uvědomil," přiznal populární americký mladík, který duel zvrátil v samém závěru, když ještě tři jamky před koncem ztrácel jednu jamku.

Fowler tak možná trochu překvapivě pokračuje dál v turnaji, přestože měl papírově doslova brutální los. V prvním kole ale vyřadil Iana Poultera, ve druhém Jimmyho Walkera a nyní i Garcíu. Nyní ho čeká zkušený krajan Jim Furyk, který poslal domů Harrise Englishe.

Vzhledem k vypadnutí největších hvězd je nyní nejspíše největším favoritem na vítězství Jordan Spieth, který si ve třetím kole poradil s bývalým šampiónem jamkovky ze série WGC Mattem Kucherem. V dalším kole ho čeká veterán Ernie Els, který vyřadil Jasona Dufnera.

Zbylé čtvrtfinálové dvojice tvoří Louis Oosthuizen - Jason Day a Victor Dubuisson - Graeme McDowell. Poslední dva jmenovaní vyřadili v pátek americké duo Hunter Mahan, Bubba Watson.

Reklama