Hlavní obsah

Světová jamkovka: veterána Else vyzve trio mladíků

Hodně překvapivé složení má semifinále světové jamkovky. Největší favorité už jsou dávno ze hry venku a o titul se utkají veterán Enrie Els a trio mladíků - Victor Dubuisson, Jason Day a Rickie Fowler. Semifinále je na programu v neděli odpoledne, finále večer.

Foto: Matt York, ČTK/AP

Jihoafrický golfista Ernie Els.

Článek

Nejvýraznější bylo vítězství Jihoafričana Ernieho Else, který nedal nejmenší šanci mladičkému Američanovi Jordanu Spiethovi. Ten se ještě držel na úvodní devítce, po které prohrával pouze o jamku, na té druhé už ale pouze ztrácel a dvě jamky před koncem bylo rozhodnuto.

"Mám štěstí, že jsem ještě zde a zítra budu hrát. Pořád cítím, že to ve mně je," prohlásil po vítězství Els, kterého čeká poprvé v týdnu brzký tee time: "Snad to zvládnu."

V neděli ho čeká možná největší překvapení letošního turnaje, 23letý Francouz Dubuisson. Ten je o plných 21 let mladší než jeho nadcházející protivník a pro Else se bude jednat o druhý souboj generací v řadě. Vždyť Spieth je ještě o tři roky mladší než Dubuisson.

Druhý semifinálový souboj pak bude v rámci jedné generace, když 25letý Fowler vyzve o rok staršího Daye. Každý přitom postoupil jinou cestou. Zatímco Day proti Louisi Oosthuizenovi na posledních jamkách pouze držel těsný náskok, Fowler ještě dvě jamky před koncem prohrával.

Pak ale pro sebe jak sedmnáctku, tak osmnáctku získal a Jima Furyka porazil o jamku. "Na začátku jsem se dostal rychle do vedení, ale on to pak zvrátil. Poslední slovo ale patřilo mě," oddechl si Fowler, který vedl po čtyřech jamkách o tři. Ale rozhodl až v závěru.

Výsledky čtvrtfinále:
Skupina Bobbyho Jonese:L. Oosthuizen (8.) - J. Day (2.) 2&1
Skupina Bena Hogena:J. Furyk (5.) - R. Fowler (14.) o jamku
Skupina Garyho Playera:E. Els (8.) - J. Spieth (3.) 4&2
Skupina Sama Sneada:G. McDowell (4.) - V. Dubuisson (7.) o jamku
Semifinálové dvojice:
Jason Day - Rickie FowlerErnie Els - Victor Dubuisson

Reklama