Hlavní obsah

McIlroy loňské fiasko neřeší, na Honda Classic vede

Před rokem prožil na Honda Classic jeden z nejhorších okamžiků sportovní kariéry, když neunesl nepříznivě se vyvíjející turnaj a ve druhém kole z něho odstoupil. Letos je to ale zatím pro Roryho McIlroye na hřišti PGA National naprosto jiný příběh. Po prvním kole, ve kterém zahrál sedm ran pod par (63), vede o ránu před Russellem Henleyem.

Foto: Allan Henry, Reuters

Irský golfista Rory McIlroy.

Článek

Turnaj Honda Classic v posledních letech výrazně dokumentuje McIlroyovu celkovou pohodu. V roce 2012 zde po fantastickém výkonu slavil své třetí vítězství na PGA Tour v kariéře a stal se druhou nejmladší světovou jedničkou v historii golfu. Palec nahoru!

Vloni však McIlroy z různých důvodů prožíval od začátku sezóny velké trápení, které vyvrcholilo jeho odstoupení v druhém kole. Prý kvůli bolesti zubů, ale větší roli hrála nejspíše frustrace, když byl po osmi jamkách sedm nad. V březnu pak přišel o post světové jedničky. Palec dolů!

Letos to zatím vypadá na to, že McIlroy chce na Floridě navazovat na rok 2012.

"Dostal jsem se do bodu, ve kterém jsem spokojený se vším, co se týče mé hry a švihu," řekl po čistém kole se sedmi berdíky ve skórkartě McIlroy, který si podle všeho přenesl do roku 2014 dobrou formu z konce toho minulého. Na Honda Classic útočí minimálně na další umístění v TOP 10.

Děkuje za to především tvrdé práci se svým koučem Michaelem Bannonem a také svým guru co se týče krátké hry Davem Stocktonem. Výsledkem bylo, že ve čtvrtek zasáhl 14 greenů v regulaci a potřeboval na celé kolo jen 25 puttů.

Nemohu být šťastnější

McIlroy je prostě v pohodě. A to nejen na hřišti, ale i mimo něj, když se nastěhoval do nového domu, ve kterém bydlí se svou snoubenkou Caroline Wozniackou. "Nemohu být šťastnější," přiznává. V tomto duchu ale momentálně nemůže mluvit Tiger Woods.

První hráč světa prožívá nejhorší vstup do sezony v kariéře a žádná velká hitparáda to zatím není ani na Honda Classic. Po prvním kole je mimo místa zaručující cut, když i kvůli dvěma bogey a jednomu double bogey obešel ve čtvrtek hřiště PGA National za 71 (+1).

"Dneska mi to moc nešlo," přiznal Woods, který letos zatím neprošel speciálním cutem po třetím kole na Farmers Insurance Open a v Dubaji skončil na dělené 41. příčce. Tentokrát to přitom v úvodu kola, do kterého vstoupil na 10. jamce, tak hrozné nebylo. Ale konec špatný, všechno špatné.

"V úvodu kola jsem měl čtyři dobré příležitosti, ale nevyužil jsem ani jednu z nich. Pak jsem se třikrát v řadě dobře zachránil (16, 17, 18), což bylo skvělé. Na druhé devítce jsem už ale míček netrefoval tak dobře, alespoň jsem ale začal puttovat," okomentoval své kolo Tiger, který je po úvodních osmnácti jamkách až na děleném 81. místě.

Dalším hvězdám se dařilo takto: Luke Donald a Zach Johnson oba -3 (T11), Adam Scott a Lee Westwood oba -2 (T22), Keegan Bradley a Rickie Fowler oba -1 (T31), Phil Mickelson a Graeme McDowell oba v paru (T57) a Sergio García +2 (T101).

Reklama