Hlavní obsah

Spilková začíná sezónu. Z Číny vzkazuje: Držte palce!

Novou sezónu Ladies European Tour zahajuje v noci ze středy na čtvrtek v Číně česká profesionálka Klára Spilková. Loni přitom prožila nejlepší z dosavadních tří ročníků mezi evropskou elitou, když ve finančním žebříčku skončila na 39. místě. Nejvýše se probojovala v Anglii na Ladies European Masters, kde skončila dělená šestá. Rok 2014 by však ráda ozdobila premiérovým vítězstvím na evropské sérii.

Foto: Karel Brázdil

Česká golfistka Klára Spilková.

Článek

Turnaj v čínském resortu Mission Hills je pro zvané, vedle Spilkové se představí i další Češka Daniela Proroková. Obě Češky dokonce v Číně vytvoří společný tým a pod českou vlaječkou se utkají i v bitvě národních družstev.

Spilková se těsně před odletem připravovala v Dubaji. V Číně hrála dvakrát – loni byla čtyřicátá, předloni při premiéře turnaje skončila na 42. pozici. Loňský titul obhajuje Norka Suzann Pettersen, to se ale hrálo na hřišti Sandbelt Trails. Letos se turnaj uskuteční na hřišti Blackstone s parem 73.

To je specifikum čínského turnaje, který těží z možností, jež se v Mission Hills nabízejí – v obřím resortu je celkem dvanáct hřišť. Při premiéře turnaje v kalendáři LET vyhrála domácí Feng Shanshan na hřišti Vintage Course.

"Mission Hills je unikátní, je veliké a všechno je obrovské," podotkla Spilková v rozhovoru pro server LET. "Cítím se tam ale velmi dobře, v Číně jsem vždy hrála dobře. Hřiště Blackstone sice neznám, ale opravdu se na něj těším," doplnila. Pro české fanoušky pak na svém facebookovém profilu doplnila: "Držte palečky!"

Spilková zahajuje čtyřkolový turnaj v noci ze středy na čtvrtek. Startuje v 8:20 místního času (v Česku je o 7 hodin méně).

Reklama