Hlavní obsah

V Doralu úřadovalo počasí, Woods se trápil při puttech

Doral

Vítězem prvního hracího dne turnaje Cadillac Championship ze série WGC se stalo počasí. To vyhnalo hráče v Doralu ze hřiště na více než dvě hodiny a většina z nich tak následně kvůli tmě nestihla své první kolo dohrát. To je případ i Tigera Woodse, který však přerušení možná uvítal. Během odehraných 10 jamek se totiž spíše trápil.

Foto: Andrew Weber, Reuters

Golfista Tiger Woods na Cadillac Championship v Miami.

Článek

První hráč světa se sice během týdne dokázal vypořádat s bolestí zad, kvůli které musel odstoupit v minulém týdnu z turnaje Honda Classic, ale nyní musí řešit jiný problém. Na nových greenech v Doralu nemůže najít dobré tempo. I kvůli tomu je zatím na skóre +2.

"Cítím se už mnohem lépe. Nyní nás ale všechny čeká hodně dlouhý den. Snad se mi v pátek bude dařit a ke konci prvního kola už budu alespoň na paru. A odpoledne zahraji výrazně pod par," přeje si před pokračováním turnaje Woods.

Ten potřeboval na 10 čtvrtečních jamek celkem 20 puttů, především kvůli dvěma trojputtům na osmičce a desítce. Před rokem přitom zvládl celý turnaj jen se 100 putty! A vyhrál.

Nyní může sice stále pomýšlet na obhajobu titulu, ale bude se muset zlepšit. Po čtvrtku je na tom lépe než on 46 hráčů, včetně pětice na děleném prvním místě. Tři rány pod par jsou Harris English, Jason Dufner, Hunter Mahan, Patrick Reed a Francesco Molinari.

Jediný English ale stihl odehrát celé první kolo, takže je lídrem v klubovně. Bylo to ale jen tak tak. Svůj poslední putt do birdie na osmnáctce poslal do jamky ze skoro 14 metrů až poté, co zazněl signál, že mají hráči přerušit hru kvůli tmě.

"Velmi rychle se setmělo, ale já jsem tu jamku chtěl dohrát. Hodně to změní váš následující den, když nemusíte brzy ráno vstávat, v osm jít na dohrávku jedné jamky a pak čekat tři nebo čtyři hodiny na druhé kolo," přiznal English, který ale rozhodně nic neuspěchal.

Reklama