Hlavní obsah

Konec dobrý, všechno špatně. Spilková v Číně dohrála

Chaj-nan

Na první turnaj nové sezóny Klára Spilková velmi ráda rychle zapomene. Na posledních čtyřech jamkách druhého kola World Ladies Championship sice zaznamenala dvě birdie, jinak se jí ale nedařilo. Dohromady skončila po dvou kolech na skóre +9 a o šest ran neprošla cutem. V souboji týmů skončila společně s Danielou Prorokovou (+19) poslední.

Foto: Karel Brázdil

Česká golfistka Klára Spilková

Článek

Pro Spilkovou se v čínském resortu Mission Hills jednalo o pozdní vstup do sezóny, když se kvůli nemoci nemohla na přelomu ledna a února zúčastnit turnajů Ladies European Tour v Austrálii a na Novém Zélandu. Elán z prvního turnaje ale vystřídalo zklamání.

Turnaj se hrál letos na hřišti Blackstone a to, jak se ukázalo, nejlepší české hráčce příliš nevyhovovalo. Už ve čtvrtek to bylo spíše trápení než radost z golfu a po výsledku 79 (+6) ztrácela devatenáctiletá Češka na cut čtyři rány.

Bylo tak jasné, že pokud chtěla pomýšlet na cut, musela se v pátečním druhém kole podívat pod par. To však bylo jen zbožné přání a hned úvod kola ukázal, že tentokrát to nevyjde. Bogey na jedničce a trojce prakticky dostaly Kláru ze hry.

Vede Norka Pettersenová

Když si pak v polovině kola připsala další dvě ztráty (bogey na devítce a double bogey na jedenáctce), bylo definitivně jasno. Závěrečná dvě birdie na 15. a 18. jamce už byla pouze labutí písní hráčky pražského Erpetu, která se tak s turnajem rozloučila v jeho polovině.

Spilková pak společně s Danielou Prorokovou reprezentovala Českou republiku v souboji dvojic, ale z osmnácti složených párů skončil ten český poslední. K výsledku Spilkové (+9) totiž v celkovém pořadí poslední Proroková přidala skóre ještě o deset ran horší (+19).

Další turnaj čeká české hráčky v marockém Agadiru, kde se příští týden koná Lalla Meryem Cup.

Po druhém kole je ve vedení obhájkyně titulu Norka Suzann Pettersenová, která má s průběžným výsledkem -11 dvě rány náskok na pětici hráček na děleném druhém místě.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články