Hlavní obsah

Divoký den v Doralu, pod parem jsou jen čtyři hráči

Hodně dlouhý a těžký den zažili hráči v Doralu. Většina z nich musela brzy ráno dohrávat první kolo a odpoledne pak odehrát celé druhé. Podmínky navíc na redesignovaném hřišti na Floridě nebyly vůbec jednoduché, a tak v polovině Cadillac Championship jsou pod parem pouze čtyři hráči, kteří se skóre -1 dělí první místo.

Foto: Andrew Weber, Reuters

Golfista Tiger Woods na Cadillac Championship v Miami.

Článek

Ve vedení jsou Hunter Mahan, Dustin Johnson, Patrick Reed a Matt Kuchar. A ve všech se musí mísit pocity. Všichni na tom totiž byli během kola lépe, ale nakonec postupně ztráceli rány. Jako jediní se ale dokázali udržet pod parem.

„Nevím, jestli jsem někdy hrál ve Spojených státech v takto těžkých podmínkách. Bylo to jako na British Open, jako v St. Andrews v pátek roku 2010. Bylo to opravdu těžké," okomentoval kolo Graeme McDowell, který se jako jeden z pouhých tří hráčů dostal ve 2. kole pod par. Díky tomu je v polovině turnaje v paru na děleném pátém místě.

Byly to skutečně brutální podmínky. Během druhého kola skončilo ve vodě celkem 113 míčků. Nad skóre 80 se dostalo více hráčů (celkem 5) než pod par (3). A o lecčem svědčí i to, že třeba Bubba Watson raději na tříparu zvolil lay up, místo aby útočil rovnou na green.

Bláznivý den prožil také Tiger Woods. Ten musel nejprve dohrát ještě osm jamek kola prvního, po kterém byl čtyři rány nad par. V tom druhém si pohoršil v jednu chvíli už na sedm nad par, dvěma berdíky v závěru ale poskočil na +5 a je stále ve hře.

„Dnes to bylo opravdu těžké. Myslím, že by nás ani nenapadlo, že hřišti může být tak těžké a tak rychlé, navíc v průběhu dne stále rychlejší a rychlejší," poznamenal Woods, který se skóre 73 (+1) zapsal jedno z nejlepších druhých kol ze všech.

Reklama