Hlavní obsah

Spilková v Maroku zabrala a prošla cutem

Česká profesionálka Klára Spilková na turnaji Lalla Meryem Cup v marockém Agadiru potvrdila, že jí tento turnaj svědčí. Při všech třech svých předchozích účastech vždy prošla cutem a dvakrát brala dokonce umístění v top 10. V pátek musela po nevydařeném úvodním kole o cut bojovat a poradila si znamenitě – druhé kolo obešla s dvěma ranami pod par, a to jí bohatě stačilo.

Foto: Karel Brázdil

Česká golfistka Klára Spilková

Článek

Hranice cutu se po dvou kolech ustálila na třech ranách nad par, Spilková má v součtu čtvrteční a páteční rundy jednu ránu nad normu. „Cut je v pohodičce, mám radost,“ hlásila pak Spilková prostřednictvím svého facebookového profilu.

Spilková se zároveň výrazně posunula na leaderboardu směrem vzhůru – zatímco po prvním kole byla až v osmé desítce, nyní jí patří dělená 37. příčka. Devatenáctiletou Češku uklidnily povedené první jamky, už na čtyřce měla na kontě dvě birdie. Nevykolejilo ji bogey na tříparové dvanáctce, odpověděla na něj na šestnáctce, kde přidala třetí birdie dne. Právě šestnáctka přitom byla jamka, na které se o den dřív trápila a zahrála na ní triple bogey.

Po dvou kolech je v čele Thajka Ariya Jutanugarn, která má s osmi ranami pod par náskok dvou úderů před druhou Němku Ninu Hollender.

Reklama

Související témata: