Hlavní obsah

Garrigus nejdřív chytal ryby, teď loví na Floridě birdie

Vyšlo mu, na co sáhl. Robert Garrigus si v pátečním druhém kole turnaje Valspar Championship nemohl přát lepší výkon. Na hřišti v Innisbrooku na Floridě mu vyšlo prakticky vše, na co sáhl. Nastřílel 66 ran a s celkovými sedmi údery pod par má před víkendovými boji náskok tří ran na druhého Kevina Na.

Foto: Chris O'Meara, ČTK/AP

Golfista Robert Garrigus

Článek

Garrigusovi se vyplatila pohoda, kterou si naordinoval pro tréninkové dny – chytal během nich ryby v okolních jezerech. Rybařil hned v pondělí večer poté, co do Innisbrooku přijel. Pak strávil na rybách i převážnou část úterý a pět hodin i ve středu. Během té doby se na hřišti Copperhead ani jednou neukázal.

Zatímco s prutem ulovil pěkných pár okounů, na hřišti začal od prvních jamek lovit birdie. Celkem jich v uplynulých dvou dnech nasázel deset. I díky tomu zahrál v pátek nejlepší výsledek dosavadního průběhu turnaje. Garrigus vyhrál turnaj PGA Tour jen jedinkrát, když vyhrál v roce 2010 jen o kousek dál turnaj Walt Disney World Golf Classic. Tahle oblast mu tedy svědčí.

"Rybaření mi pomohlo. Dostalo mě do dobré nálady, vyčistil jsem si hlavu a nemusel o ničem přemýšlet. Pak jsem jen šel na hřiště a bavil se," řekl Garrigus.

Jeden z největších paličů na PGA Tour si užil zejména pětipary, v obou kolech skóroval na všech nejdelších jamkách na hřišti. Jeho náskok v podobě tří ran po 36 jamkách je vůbec největší ve čtrnáctileté historii turnaje.

Na zahrál ve druhém kole 68 ran, o ránu za ním je pak skupina hráčů zahrnující Pata Pereze, Mattea Manassera a Justina Rose, který je podle světového žebříčku (patří mu sedmé místo) papírově nejlepším hráčem turnaje.

Navzdory tomu, že podmínky byly prakticky dokonalé – bylo teplo a jasno, do toho foukal lehký větřík –, jen sedmnáct hráčů pokořilo hranici 70 ran. Nebyl mezi nimi John Daly. Známý bouřlivák se potýkal s yipsem, jak označil své trápení na šestnáctce, kde poslal tři rány do vody, aby nakonec zahrál 12 ran. S double bogey na poslední jamce dělal jeho celkový účet 90 ran. Tak vysoké skóre nikdy v kariéře nezahrál.

Reklama