Hlavní obsah

Garrigus a Kevin Na budou bojovat o titul i s časem

Florida

Dva krátké putty do paru minul v sobotním třetím kole golfového turnaje Valspar Championship vedoucí muž Robert Garrigus, což ho může v celkovém účtování mrzet. Sice je stále v čele podniku PGA Tour, ovšem jeho náskok se ze čtyř smrskl na pouhou jednu ránu. Do pěti ran od vedení je nyní deset hráčů, nedělní finále tak může být ještě hodně zajímavé.

Foto: Chris O'Meara, ČTK/AP

Robert Garrigus při těžkém úderu během golfového turnaje Valspar Championship.

Článek

Třeba i tím, že se v posledním flightu sejdou Garrigus a Kevin Na, tedy jeden z nejrychlejších a jeden z nejpomalejších hráčů na tour. Paradoxně i Garrigus dostal výstrahu za pomalou hru, vůbec poprvé v sedmnáctileté profesionální kariéře. "Nejsem zvyklý dívat se na hodiny," řekl Garrigus. "Něco podobného se mi stalo poprvé za devět let na tour i za sedmnáct let mezi profíky. Musel jsem se začít smát," doplnil hráč.

Varování vyfasoval na pětiparové čtrnáctce, kde jeho míč ležel v roughu a on si vyrazil nějakých třicet metrů ke greenu, aby zjistil, jak ránu zahrát. A překročil přitom vymezený čas.

Kevin Na moc dobře ví, jaké je to hrát s rozhodčím se stopkami za zády. Varování dostal o jamku dříve na tříparové třináctce. "Hrálo se přes vodu, kvůli větru a navrtání mě čekala těžká rána, takže jsem si vybral trochu více času," podotkl hříšník. "Naneštěstí jsem překročil vymezenou dobu. Věděl jsem, jak hrát. Nevím, co říkají lidé, ale necítím se, že bych měl být kritizován za mou dnešní hru, protože jsem první, který to přizná, když hraje pomalu. A já jsem opravdu pomalu nehrál," doplnil k sobotnímu výkonu Kevin Na.

Dopravní zácpa se na hřišti Copperhead v Innisbrooku na Floridě dá očekávat i v neděli. Na by nejraději v neděli setřásl nálepku loudala a přilepil si na čelo místo ní nálepku několikanásobného vítěze PGA Tour. Jak Na, tak Garrigus budou v neděli útočit na druhé vítězství v zámořské sérii.

A oba zároveň budou hrát i o místo na Masters. V tom ale nebudou sami – ze sedmi hráčů, které dělí na čele turnaje před finále čtyři rány, má jedině Justin Rose jisté místo na prvním majoru turnaje.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články