Hlavní obsah

Spilková si znovu polepšila, titul urvala skvělá Hull

Agadir

Dělené dvaadvacáté místo z marockého Agadiru veze Klára Spilková. V nedělním finále oblíbeného turnaje Lalla Meryem Cupu, kde v uplynulých dvou letech brala umístění v elitní desítce, zahrála 70 ran. V celkovém účtování tak měla dvě rány pod par a na top 10 ztratila čtyři rány. Po nevydařeném turnaji Ladies European Tour v Číně, kde zahajovala sezónu, si ale spravila náladu.

Foto: Karel Brázdil

Klára Spilková

Článek

"Teď zasloužený relax u bazénku a večer ještě do posilky," vzkázala svým fanouškům na Facebooku Klára Spilková po skončení turnaje.

V neděli začala dobře, když zahrála hned na druhé jamce birdie, chybu na trojce pak smazala na čtyřce. Bohužel na osmičce se jí do skórkarty vetřelo další bogey. Po dlouhé řadě parů přidala poslední birdie turnaje na sedmnáctce a zaokrouhlila tak své skóre na 70. Díky tomu poskočila oproti sobotě o sedm míst.

Turnaj ovládla mladá Angličanka Charley Hullová, která díky puttu do birdie hned na první jamce play-off rozhodla bitvu s Gwladys Noceraovu. Hullová je na LET teprve druhým rokem, ale ve finále předvedla parádní podívanou – zahrála nejnižší kolo v kariéře, devět ran pod par. Právě jejích 62 ran ji vystřelilo do rozehrávky, Noceraová přitom na ni měla před finále náskok 5 ran.

"Devět pod par je zatraceně dobrý výkon. Při puttu v play-off jsem se třásla jako ratlík, ale v Solheim Cupu jsem taky puttovala pod tlakem a uspěla. Teď se mi to taky povedlo, zdá se, že se mi na greenech pod tlakem daří," podotkla Charley Hullová.

Vítězství skvěle orámovalo jejích prvních dvanáct měsíců na tour. Sedmnáctiletá hráčka začala profesionální kariéru loni právě v Maroku, kde tehdy skončila druhá. Druhé místo brala celkem pětkrát, stala se vůbec nejmladší hráčkou v historii, která hrála Solheim Cup (a byla členkou vítězného týmu), a nakonec vyhrála i titul nejlepší nové hráčky na LET.

Reklama

Související témata: