Hlavní obsah

Čejka míří zpět na PGA Tour, o úroveň níž září

V posledních letech to vypadalo, že Alex Čejka se z první scény golfového světa pomalu ale jistě vytratí. Na konci loňské sezóny ale zaznamenal v Asii několik povedených výsledků a znovu získanou pohodu nyní český rodák reprezentující Německo potvrzuje na Web.com Tour. Už po třech turnajích je velmi blízko zisku karty na PGA Tour pro příští rok.

Foto: Profimedia.cz

Golfista Alex Čejka na turnaji v Portoriku.

Článek

Třiačtyřicetiletý Čejka vyhrál Colombia Championship, úvodní turnaj sezóny Web.com Tour, který byl kvůli nepřízni počasí zkrácen na tři kola. Vítěz čtyř turnajů na European Tour se přitom radoval po hodně dlouhé době, vždyť jeho poslední vítězství bylo staré 12 let...

Že se však nejednalo o náhodu dokázal v uplynulém týdnu v Brazílii, kde skončil na Brasil Champions druhý. Díky tomu je po třech turnajích druhé nejvyšší zámořské série (hrál jen na dvou) ve vedení money listu, když si na své konto připsal už 221 400 dolarů.

A to je částka, která by mu v loňské sezóně Web.com Tour stačila v celkových počtech na desátou příčku. Což je umístění, zajišťující kartu pro PGA Tour na příští sezónu. Je přitom velmi pravděpodobné, že Čejka ještě nějaké dolary na své konto přidá.

V loňské sezoně měl Čejka přitom na Web.com Tour jen minimum umístění v elitní desítce, když se zúčastnil jednadvaceti turnajů. Letos to však vypadá mnohem nadějněji, navíc se ukázal i na AT&T Pebble Beach National Pro-Am, kde skončil na děleném 56. místě.

Reklama