Hlavní obsah

Woods devátý titul v Bay Hill nezíská, odhlásil se

Bay Hill

Špatné zprávy ohledně Tigera Woodse v tomto roce neberou konce. První hráč světa prožívá nejhorší vstup do sezóny v kariéře a nic se na tom nezmění ani v tomto týdnu. Woods se totiž kvůli přetrvávajícím bolestem zad musel odhlásit z turnaje Arnolda Palmera v Bay Hill, kde měl obhajovat loňský titul. A historicky bojovat už o svůj devátý.

Foto: Andrew Weber, Reuters

Golfista Tiger Woods

Článek

K ničemu takovému však nedojde. Woods v úterý nejprve kontaktoval Palmera, aby později sdělil své rozhodnutí golfové veřejnosti na svém Twitteru. "Dnes jsem volal Arnoldovi a řekl jsem mu, že bohužel nemohu hrát. Bolest zad neodezněla," vzkázal Woods.

Ten tak nezlepší svou letošní prachbídnou bilanci. Na PGA Tour ze tří turnajů dohrál jediný, na Cadillac Championship skončil po finálovém kole za 78 dělený pětadvacátý. Honda Classic opustil kvůli bolesti zad ve finálovém kole a na Farmers Insurance Open neprošel cutem po 3. kole. Na turnaji European Tour v Dubaji obsadil dělenou 41. příčku.

"Skutečně mě mrzí, že Tiger nebude hrát. Je jasné, že nám tu bude chybět. Volal mi, aby mi sdělil, že má stále potíže se zády a necítí se tak dobře, že by mohl hrát. Řekl jsem mu, že to chápu a popřál mu všechno dobré," okomentoval Woodsovo odstoupení Palmer.

Woods: Je ještě brzy se bavit o Masters

V Bay Hill měl v prvních dvou kolech hrát po boku Harrise Englishe a Graeme McDowella, v úterý odpoledne se ale z turnaje omluvil. Jeho přetrvávající trable se zády jsou pak velkým vykřičníkem pro blížící se Masters, které se hraje v Augustě už za necelý měsíc.

"Je ještě příliš brzy na to se bavit o Masters. Dál budu v těsném spojení se svými doktory a situaci budeme nadále vyhodnocovat. Teď je mi především velmi líto, že nemohu hrát v tomto týdnu na tak skvělém turnaji," nechce Woods předbíhat.

V Bay Hill se přitom nepředstaví teprve podruhé ve své profesionální kariéře. Poprvé se tak stalo v roce 2010 po problémech spojených s provalením jeho sexuální aféry.

Reklama